• Αρχική
  • Άρθρα
  • BINTEO: Μάχες στους δρόμους της Ιερουσαλήμ για να έρθει ο παγκόσμιος ηγέτης

BINTEO: Μάχες στους δρόμους της Ιερουσαλήμ για να έρθει ο παγκόσμιος ηγέτης

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Χαμός στην Ιερουσαλήμ και στο Όρος του Ναού, καθώς η ισραηλινή αστυνομία απαγόρευσε την έλευση μουσουλμάνων κάτω των 50 ετών στο τέμενος al-Aqsa.

Όπως μεταδίδει η Al Jaseera αναμένονται τεράστιες διαμαρτυρίες μουσουλμάνων για αυτή την απόφαση.

«Η είσοδος στην Παλιά Πόλη και στο Όρος του Ναού περιορίζεται στους άνδρες 50 ετών και άνω. Οι γυναίκες όλων των ηλικιών θα εισέρχονται κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία έκανε το πρωί έφοδο σε αραβικές γειτονιές στην Ιερουσαλήμ μέσα και γύρω από την περιτοιχισμένη Παλιά Πόλη.

Τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σε αυτή την περιοχή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη και απειλείται με κλιμάκωση, με τον Ο.Η.Ε. να παραμονεύει, έστω ώστε να θέσει την «ιερή πόλη» υπό διεθνή κηδεμονία, χάριν της ασφάλειας, προκειμένου να ανακηρυχθεί από εκεί ο παγκόσμιος ηγέτης της Νέας Τάξης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά μέσα κατά του Ισραήλ, σε περίπτωση που οι Ισραηλινοί οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αρνείται την οποιαδήποτε απώλεια στην ιερή πόλη, την οποία θέλει ολόκληρη κάτω από τον μανδύα του Νομοσχεδίου της Ενότητας που είναι έτοιμο προς ψήφιση.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι ζητούν εξίσου την κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ ή τουλάχιστον στους ιερούς τόπους της πόλης, συμπεριλαμβανομένων της Παλιά Πόλης, του Όρους του Ναού (όπου αναμένεται να αναγερθεί ο Τρίτος Ναός) και του Όρους των Ελαιών.

Το τέμενος Αλ-Ακσά είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο χώρος στο οποίο βρίσκεται το τέμενος, μαζί με το Θόλο του Βράχου, ο οποίος αναφέρεται και ως αλ-Χαράμ ασ-Σαρίφ ή «Ιερό Άσυλο», είναι το όρος του Ναού, ο ιερότερος τόπος για τον Ιουδαϊσμό, ο τόπος στον οποίο βρισκόταν ο Ναός πριν την καταστροφή από τους Ρωμαίους το 70 Κ.Ε. και αναμένεται να αναγερθεί εκεί ο Τρίτος Ναός.