Σάλος στη Ρωσία με σχολή pole dancing για μουσουλμάνες που άνοιξε δίπλα σε τζαμί – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος έχει προκληθεί στην πόλη Καζάν στη Ρωσία μετά την απόφαση μιας γυναίκας να ανοίξει σχολή pole dancing για μουσουλμάνες δίπλα σε τζαμί.

Πρόκειται για την πρώτη σχολή χορού πάνω σε στύλο για μουσουλμάνες που ανοίγει στην ρωσική πόλη  και η οποία σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της Leysan Dauletova έχει και την υποστήριξή από τον ιμάμη του διπλανού τζαμιού.

Όπως αναφέρει η Leysan σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Tatarstan 24, στη σχολή της θα απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους άνδρες, τα παράθυρα θα είναι κλειστά κατά την ώρα του μαθήματος και δεν θα επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση στα social media στιγμιοτύπων που θα συνδυάζουν τη μαντίλα με το χορό σε στύλο.

«Έφτασα στο συμπέρασμα ότι ήθελα να δημιουργήσω άνετες συνθήκες για μουσουλμάνες, οι οποίες μπορούν να εκπαιδεύονται χωρίς να ενοχλούνται από… περίεργα βλέμματα», εξήγησε η μουσουλμάνα ιδιοκτήτρια και δασκάλα της σχολής, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες γυναίκες που παρακολουθούν τα μαθήματά της θέλουν να εκπαιδευτούν για να εντυπωσιάσουν τους συζύγους τους.

Σύμφωνα με την κυρία Dauletova, με το που άνοιξε η σχολή οι γυναίκες που έσπευσαν να εγγραφούν ήταν περισσότερες απο ότι περίμενε: «Κυριολεκτικά το ίδιο βράδυ, οι αιτήσεις που ήρθαν ήταν τόσες πολλές που την επόμενη ημέρα είχαμε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών».

pole_muslim

Η σχολή pole dancing που βρίσκεται απέναντι από ένα τζαμί, έχει εγκριθεί πλήρως από τον ιμάμη του. Ο Ansar Hazrat Miftakhov, υπεύθυνος του τοπικού τζαμιού Al-Marjani, λέει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη σχολή και να χορεύει σε στύλο.

«Είπαν ότι το κάνουν για τους άντρες τους ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάζουν άλλες γυναίκες», εξήγησε ο ιμάμης. “Και φυσικά είπαμε ότι ήταν δυνατό, γιατί δεν ενάντια στο Ισλάμ» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, η ιδέα δεν έγινε αποδεκτή από όλους. Η σχολή χορού συγκρούστηκε με την Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών της Ρωσίας και της τοπικής οργάνωσης του Ταταρστάν. Απο την πλευρά της η  Daueltova, που είναι επίσης χορεύτρια, λέει ότι βλέπει το pole dancing καθαρά ως άθλημα και ανοίγει τη σχολή για να βοηθήσει τις γυναίκες να παραμείνουν σε φόρμα.

Δείτε εικόνες μέσα από τον χώρο που αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους μουσουλμάνους της περιοχής:

(Πηγή: protothema – φωτο: photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί