Πρόκειται για την πρώτη σχολή χορού πάνω σε στύλο για μουσουλμάνες που ανοίγει στην ρωσική πόλη και η οποία σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της Leysan Dauletova έχει και την υποστήριξή από τον ιμάμη του διπλανού τζαμιού.
Όπως αναφέρει η Leysan σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Tatarstan 24, στη σχολή της θα απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους άνδρες, τα παράθυρα θα είναι κλειστά κατά την ώρα του μαθήματος και δεν θα επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση στα social media στιγμιοτύπων που θα συνδυάζουν τη μαντίλα με το χορό σε στύλο.
«Έφτασα στο συμπέρασμα ότι ήθελα να δημιουργήσω άνετες συνθήκες για μουσουλμάνες, οι οποίες μπορούν να εκπαιδεύονται χωρίς να ενοχλούνται από… περίεργα βλέμματα», εξήγησε η μουσουλμάνα ιδιοκτήτρια και δασκάλα της σχολής, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες γυναίκες που παρακολουθούν τα μαθήματά της θέλουν να εκπαιδευτούν για να εντυπωσιάσουν τους συζύγους τους.
Σύμφωνα με την κυρία Dauletova, με το που άνοιξε η σχολή οι γυναίκες που έσπευσαν να εγγραφούν ήταν περισσότερες απο ότι περίμενε: «Κυριολεκτικά το ίδιο βράδυ, οι αιτήσεις που ήρθαν ήταν τόσες πολλές που την επόμενη ημέρα είχαμε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών».

Η σχολή pole dancing που βρίσκεται απέναντι από ένα τζαμί, έχει εγκριθεί πλήρως από τον ιμάμη του. Ο Ansar Hazrat Miftakhov, υπεύθυνος του τοπικού τζαμιού Al-Marjani, λέει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη σχολή και να χορεύει σε στύλο.
«Είπαν ότι το κάνουν για τους άντρες τους ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάζουν άλλες γυναίκες», εξήγησε ο ιμάμης. “Και φυσικά είπαμε ότι ήταν δυνατό, γιατί δεν ενάντια στο Ισλάμ» συμπλήρωσε.
Ωστόσο, η ιδέα δεν έγινε αποδεκτή από όλους. Η σχολή χορού συγκρούστηκε με την Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών της Ρωσίας και της τοπικής οργάνωσης του Ταταρστάν. Απο την πλευρά της η Daueltova, που είναι επίσης χορεύτρια, λέει ότι βλέπει το pole dancing καθαρά ως άθλημα και ανοίγει τη σχολή για να βοηθήσει τις γυναίκες να παραμείνουν σε φόρμα.
Δείτε εικόνες μέσα από τον χώρο που αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους μουσουλμάνους της περιοχής:
(Πηγή: protothema – φωτο: photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Τότε θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα Μητσοτάκης-Ερντογάν
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
Κύρια Θέματα

















