Ποιος θυμάται, που θα ανάψουμε κεριά;

Ποιος θυμάται, που θα ανάψουμε κεριά;

Αυτές είναι οι λέξεις που μιλάνε μέσα στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Αποτυπώνουν την θέληση του Έθνους να πάρει πίσω τις χαμένες πατρίδες, που κατέλαβαν οι Τούρκοι.

Η απάντηση στην ιστορική φράση, έχει μια προφητική απάντηση:

Μέσα στην Αγιά Σοφιά!!!

Για αρκετούς, είναι εθνικιστική και υπερβολική αυτή η απάντηση. Κανένας δεν λέει όμως, ότι είναι σοβινιστική γιατί οι Έλληνες της Πόλης είναι πολλοί. Άλλοι θυμούνται την καταγωγή τους και άλλοι όχι.

Οι «Τούρκοι» γνωρίζουν σε ποιον ανήκει μεγάλο μέρος της πατρίδας τους. Η Ελλάδα στην σημερινή εποχή όμως, δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, αφού με δυσκολία επιβιώνει μέσα στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο αλλά ο ρεαλισμός χτυπάει τον νου μας. Ήδη μπήκαμε στο σωτήριο έτος 2020 και η κατάσταση του Έθνους δεν καλυτέρευσε.

Η Αθήνα δεν είναι το κέντρο του κόσμου όπως ήταν κάποτε και η Σπάρτη δεν έχει την αρτιότερη πολεμική μηχανή που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Το μέλλον είναι ζοφερό για όλα τα Έθνη. Είναι κοντά η ώρα, που οι συμπλοκές μεταξύ των Κρατών θα σταματήσουν και οι ομογενοποιημένοι άνθρωποι, δεν θα δίνουν σημασία στην έννοια της Πατρίδας. Από αυτή την κακοδαιμονία, δεν θα ξεφύγουν ούτε οι Έλληνες. Ήδη είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται ότι κάποιοι κρατάνε την πατρίδα μας σκλαβωμένη και την Αγιά Σοφιά αλυσοδεμένη με την Ημισέληνο που είναι σύμβολο τυραννίας και όχι αγάπης όπως πολλοί σύγχρονοι φιλόσοφοι σε εισαγωγικά, υποστηρίζουν.

Πως λοιπόν θα θυμηθούν αυτοί που ξέχασαν και πως δεν θα ξεχάσουν αυτοί που θυμούνται την ερώτηση και την απάντηση;

Που θα ανάψουμε κεριά;

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •