«Όπως είναι γνωστό, ο επίσκοπος Xavier Novell Goma, επίσκοπος επί τιμή της Σολσόνα, έκανε πολιτικό γάμο με την κυρία Silvia Caballol, στις 22 Νοεμβρίου του 2021, στην πόλη της Σούρια, στην περιοχή της Σούρια, στην επαρχία της Βαρκελώνης», σημειώνει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Σύνοδος, συμπληρώνοντας πως κάθε κληρικός που επιχειρεί να παντρευτεί, ακόμα και πολιτικά, είναι αντιμέτωπος με την παύση από τα καθήκοντά του.
Ο Novell θα διατηρήσει τον τίτλο του επισκόπου αλλά δεν θα του επιτραπεί να εκτελέσει κανένα από τα καθήκοντα που συνδέονται με την θέση, συμπεριλαμβανομένης της τέλεσης μυστηρίων. «Κάθε διδακτική δραστηριότητα, δημόσια ή ιδιωτική, απαγορεύεται».
To 2010, o Novell είχε γίνει ο νεαρότερος επίσκοπος σε ηλικία 41 ετών, και θεωρήθηκε αμέσως συντηρητικός και ομοφοβικός, καθώς υποστήριζε τις δήθεν θεραπείες μεταστροφής ομοφυλόφιλων και τελούσε εξορκισμούς. Είχε συγκεντρώσει σφοδρές επικρίσεις όταν υποστήριξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Ο Novell αποποιήθηκε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο για «προσωπικούς λόγους» όπως είχε πει, και λίγες εβδομάδες αργότερο έγινε γνωστό πως είχε σχέση με την Caballol, συγγραφέα σατανικών erotica όπως το “The Hell of Gabriel’s Lust”, «Η Κόλαση της Λαγνείας του Γαβριήλ», βιβλίο με το οποίο απέκτησε μεγάλη φήμη. Την ίδια περίοδο, ο Novell φέρεται να είχε δηλώσει «ερωτεύτηκα και θέλω να κάνω τα πράγματα σωστά».
Η 38χρονη συγγραφέας και κλινική ψυχολόγος, σημειώνει στο βιογραφικό της στον εκδοτικό της οίκο πως είναι «μία δυναμική συγγραφέας που άφησε το αποτύπωμά της στον δύσκολο χώρο της λογοτεχνίας, ανατρέποντας τα ήθη».
Τώρα ο Novell φέρεται να ψάχνει για δουλειά, ως αγρονόμος, στην Βαρκελώνη.
Με πληροφορίες από Guardian/ lifo/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- J. Cowan: O καμεραμάν που καταγράφει τις στιγμές των αθλητών στον πάγο κάνοντας πατινάζ, vid
- Ο βασιλιάς Κάρολος στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μετά τη σύλληψη του αδελφού του, vid
- Μπουρκίνα Φάσο: Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον δασοφυλάκων
- Κουρτουά: Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έγινε συνιδιοκτήτης με τον Τζόκοβιτς στη γαλλική Λε Μαν
- ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα
- ΗΠΑ: Η δημοσκόπηση που προκαλεί ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τους «φάκελους Έπσταϊν»
- “Καμπανάκι” από την ESET: 6 στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν chatbots AI – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στη Ρόδο – Πάνω από 700.000 ευρώ η αξία της κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους 56χρονη που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
- Γάζα: Η Ινδονησία αναλαμβάνει την υποδιοίκηση της Δύναμης Σταθεροποίησης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΠΟΚΡΙΕΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΚΑΒ
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ









