Πώς ο Πάπας συνέδεσε το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού με τα…εμβόλια και την πανδημία

Τη λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό.

Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού και στα…αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Στο μήνυμά του για το Πάσχα των Καθολικών στη συγκυρία της πανδημίας ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι «ο Χριστός που αναστήθηκε σημαίνει ελπίδα για όσους υποφέρουν, ακόμη, λόγω της πανδημίας, για τους αρρώστους και για όσους έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Ο Κύριος ας τους προσφέρει παρηγοριά και ας στηρίξει το έργο γιατρών και νοσοκόμων».

Σε ό,τι αφορά, δε, το δικαίωμα πρόσβασης στα εμβόλια, ο Ποντίφηκας πρόσθεσε:


«Όλοι, και ιδίως οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και δικαιούνται να λάβουν τις αναγκαίες θεραπείες. Κάτι που γίνεται ακόμη σαφέστερο την περίοδο αυτή, κατά την οποία καλούμαστε όλοι να καταπολεμήσουμε την πανδημία. Μια περίοδο στην οποία τα εμβόλια αποτελούν ένα απαραίτητο μέσο στον αγώνα αυτό. Στο πνεύμα ενός «διεθνισμού των εμβολίων» καλό είναι, κατά συνέπεια, όλη η διεθνή κοινότητα να καταβάλει κοινή προσπάθεια ώστε να ξεπερασθούν οι καθυστερήσεις στην παράδοση των σκευασμάτων αυτών και να γίνουν κτήμα όλων, με ιδιαίτερη αναφορά στις ασθενέστερες οικονομικά χώρες».


Τέλος, σε σχέση με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν τόσοι πολίτες, εξαιτίας των δυσκολιών που έφερε ο κορωνοϊός, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε:

«Η Ανάσταση του Εσταυρωμένου αποτελεί παρηγοριά για όσους έχασαν τη δουλειά τους, περνούν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και δεν διαθέτουν την αναγκαία κοινωνική προστασία. Ο Κύριος ας εμπνεύσει την δράση των ιθυνόντων, ώστε να προσφερθούν σε όλους – κυρίως στις οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη – οι βοήθειες για μια κατάλληλη διαβίωση. Η πανδημία αύξησε δραματικά, δυστυχώς, τον αριθμό των φτωχών και την απελπισία χιλιάδων ανθρώπων.

«Οι φτωχοί κάθε λογής πρέπει να ξαναρχίσουν να ελπίζουν», όπως είχε πει ο άγιος Ιωάννης Παύλος ο Β’, στο ταξίδι του στην Αϊτή».

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί