Πάπας: Ο Γ’Π.Π. έχει ΗΔΗ ΚΗΡΥΧΘΕΙ! Το ΝΑΤΟ «ίσως προκάλεσε» τη ρωσική εισβολή

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις! Συμβαίνει κάτι;

«Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει κηρυχθεί» σύμφωνα με τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος αναφέρθηκε στον πόλεμο, στη διάρκεια συνομιλίας του με εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, που έγινε τον προηγούμενο μήνα.

Παρόλα αυτά, όσα ελέχθησαν δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα.

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας αρνήθηκε ότι είναι «υπέρ του Πούτιν», λέγοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήταν βάναυσα.

Στην ίδια συνομιλία ο Φραγκίσκος είπε επίσης, ότι ο πόλεμος «ίσως κατά κάποιο τρόπο προκλήθηκε» από το ΝΑΤΟ.

Ο ποντίφικας ανέφερε ότι ο πόλεμος που εξελίσσεται στην Ουκρανία, μαζί με άλλες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, σημαίνει ότι «κηρύχθηκε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» και επομένως η ανθρωπότητα έχει δει τρεις παγκόσμιους πολέμους σε έναν αιώνα. Αυτό, είπε, είναι μια «συμφορά» για την ανθρωπότητα.

«Βλέπουμε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία με έναν ορισμένο τρόπο επειδή είναι πιο κοντά σε εμάς και κεντρίζει περισσότερο τις ευαισθησίες μας. Αλλά υπάρχουν άλλες χώρες πολύ μακριά – σκεφτείτε ορισμένα μέρη της Αφρικής, τη βόρεια Νιγηρία, το βόρειο Κονγκό – όπου ο πόλεμος συνεχίζεται και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Σκεφτείτε τη Ρουάντα πριν από 25 χρόνια. Σκεφτείτε τη Μιανμάρ. Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο».

«Πριν από μερικά χρόνια, σκέφτηκα να πω ότι βιώνουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται αποσπασματικά. Σήμερα, για μένα, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει κηρυχθεί», είπε σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας, που δημοσιεύθηκε στα αγγλικά από το Vatican News.

«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα που είχε τρεις παγκόσμιους πολέμους μέσα σε έναν αιώνα; Έζησα τον πρώτο πόλεμο μέσα από τη μνήμη του παππού μου. Μετά ο δεύτερος και τώρα ο τρίτος. Και αυτό είναι κακό για την ανθρωπότητα, μια συμφορά. Πρέπει να σκεφτείτε ότι μέσα σε έναν αιώνα έγιναν τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι, με όλο το εμπόριο όπλων από πίσω!».

«Ενώ καταδικάζουμε την αγριότητα των ρωσικών στρατευμάτων, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πραγματικά προβλήματα, αν θέλουμε να επιλυθούν», συνέχισε ο Φραγκίσκος, συμπεριλαμβάνοντας τη βιομηχανία εξοπλισμών, στους παράγοντες που παρέχουν κίνητρα για πόλεμο.

Ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι αρκετούς μήνες πριν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε στείλει τις δυνάμεις του στην Ουκρανία, είχε συναντηθεί με έναν αρχηγό κράτους που εξέφρασε την ανησυχία του, ότι το ΝΑΤΟ «γαβγίζει στις πύλες της Ρωσίας» με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος τόνισε, πως «δεν βλέπουμε όλο το δράμα που εκτυλίσσεται πίσω από αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος ίσως κατά κάποιο τρόπο, είτε προκλήθηκε, είτε δεν αποτράπηκε».

(ΦΩΤΟ:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί