Πάπας για Οικουμενικό Πατριάρχη: «Τον αισθάνομαι ως αληθινό αδελφό μου»- Όλο και προωθούν την ενότητα

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με Επικεφαλής τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στο Βατικανό.

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με Επικεφαλής τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στο Βατικανό.

Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στην Αγία Έδρα ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Πάπας Φραγκίσκος αναρωτήθηκε λέγοντας: “μήπως δεν ήρθε η ώρα με την βοήθεια του πνεύματος να διαλύσουμε τις παλιές προκαταλήψεις και να ξεπεράσουμε οριστικά τις επιβλαβείς αντιπαραθέσεις;””

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάπας έθεσε στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου τι δεν πρέπει να γίνει στο μέλλον, ώστε τα πράγματα να έχουν θετική έκβαση για την πλήρη “κοινωνία” των Χριστιανών, θέτοντας δύο “τρόπους” που μπορεί αυτό να καταστεί εφικτό.

“Το ζήτημα προς την πλήρη «κοινωνία» των Χριστιανών είναι να αναρωτηθούμε πως θέλουμε να προχωρήσουμε. Χρειάζεται η έναρξη μίας νέας φάσης σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών μας και να γκρεμίσουμε τα τοίχοι των παλιών προκαταλήψεων” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πάπας.

Ακόμη ο Ποντίφικας σημείωσε ότι οι διαφορές πρέπει να ξεπεραστούν με τον διάλογο, την φιλανθρωπία και την αλήθεια.

Ο Πάπας αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να επισκεφθεί την Ρώμη, λέγοντας: “τον αισθάνομαι ως αληθινό αδελφό μου”.

Μετά την συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, υπεύθυνο για την προώθηση της Χριστιανικής ενότητας, ενώ αύριο θα παραστούν στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

protothema/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί