Το «οικουμενικό προσκύνημα» στον δρόμο για την Πανθρησκεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ποιοι μας προετοιμάζουν για την ενοποίηση όλων των χριστιανικών δογμάτων και εκκλησιών;

Του Άρη Δημόπουλου

Αυτές τις μέρες το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» (World Council of Churches) κλείνει τα 70 έτη από την ίδρυσή του και ήδη έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από…συμβολικές συναντήσεις και ομιλίες θρησκευτικών ηγετών.

Πρωτοστάτης του «οικουμενικού προσκυνήματος» που θα λάβει χώρα στην Γενεύη της Ελβετίας θα είναι ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.

Το όνομά του είναι απόλυτα συνυφασμένο με την προώθηση της Πανθρησκείας, την οικολογίας και της ειρήνης μεταξύ των θρησκειών και ως εκ τούτου αναμένεται να συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Η Γενική Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, ανακοίνωσε με περισσή..χαρά ότι η επίσκεψη του Πάπα Φράνσις είναι “πολύ ισχυρή αναγνώριση του έργου που έχει γίνει τα τελευταία 70 χρόνια”.

Ένα πολυετές έργο που κινείται φυσικά μέσα στο πλαίσιο της πανθρησκείας.

Στο…«οικουμενικό προσκύνημα» που όλως τυχαίως συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο, το παρόν αναμένεται να δώσουν πάνω από 350 μέλη χριστιανικών Εκκλησιών και ενώσεων από ολόκληρο τον πλανήτη, με την Ορθόδοξη Εκκλησία να είναι από τις πρώτες που θα στείλουν εκπροσώπους. 

Σημειώνεται πως το άγνωστο για πολλούς Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών εκπροσωπεί περισσότερους από 500εκ. Χριστιανούς ανά την υφήλιο. 

 

  • 49
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...