Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, για το…..ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Βίντεο)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, εορτάστηκε το Σάββατο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αρχή της Ινδίκτου -η εκκλησιαστική πρωτοχρονιά- και η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, της οποίας η πανίερη εικόνα φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη, από το 1989, και στην προσευχή υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Σχόλιο: Τι να πει κανείς, η Νέα Τάξη με πρόσχημα την μόλυνση του περιβάλλοντος, προωθεί την Ατζέντα 2030, η οποία προβλέπει ακόμα και την..μείωση του ανθρωπίνου πληθυσμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει κακό σκοπό. Όπως είναι λογικό, δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι προωθούν με έξυπνο τρόπο την προπαγάνδα τους. 

Στο Μήνυμά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισημαίνει ότι «η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος εις την εποχήν μας συνδέεται με την αλαζονείαν του ανθρώπου έναντι της φύσεως και την εξουσιαστικήν σχέσιν του προς αυτήν, καθώς και με το ευδαιμονιστικόν πρότυπον του »πολλών δείσθαι» ως γενικής στάσεως ζωής.

Σχόλιο: Έχει ένα δίκιο όταν λέει ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πιο δυνατοί από την φύση στην ουσία, ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό να υποστηρίζουμε την….πράσινη πολιτική. Δηλαδή δεν θα ακολουθήσουμε τυφλά αυτούς που λένε ότι πρέπει να πληρώνουμε πράσινους φόρους, μόνο και μόνο επειδή μια μερίδα ανθρώπων, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να καταστρέφει το περιβάλλον. Οι υπόλοιποι άνθρωποι σε τι φταίνε και πληρώνουν;

Όσον λανθασμένον είναι το να πιστεύωμεν ότι εις το παρελθόν όλα ήσαν καλλίτερα τόσον άτοπον είναι να κλείωμεν τα όμματα ενώπιον όσων συμβαίνουν σήμερον.

Δεν ανήκει το μέλλον εις τον άνθρωπον, ο οποίος αναζητεί ακαταπαύστως τεχνητάς απολαύσεις και νέας ικανοποιήσεις, ο οποίος ζη διά τον εαυτόν του και αγνοεί τον πλησίον, εις τον άνθρωπον της προκλητικής σπατάλης, ούτε εις τον αδικητήν και εκμεταλλευτήν των αδυνάτων.

Το μέλλον ανήκει εις την δικαιοσύνην και την αγάπην, εις τον μετοχικόν πολιτισμόν της αλληλεγγύης και του σεβασμού της ακεραιότητος της δημιουργίας».

Σήμερα το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, παρουσία πλήθους Αρχιερέων του Θρόνου, από την Πόλη και όλη την οικουμένη, που πρόκειται να συμμετάσχουν στη Σύναξη της Ιεραρχίας, η οποία συνέρχεται από σήμερα, το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα βράδυ.

Εκκλησιάστηκαν ο πρέσβης της Ελλάδος στην ‘Αγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής, η γενική πρόξενος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, οι πρόξενοι Δανάη Βασιλάκη και Γεώργιος Γαϊτάνης, ‘Αρχοντες Οφφικιάλιοι, κληρικοί και πιστοί από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες. Ακόμη, συμπροσευχήθηκε ο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, πρέσβης της Ελλάδος στο Βιετνάμ.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της Ινδίκτου, κατά την οποία αναγνώστηκε από τον Πατριάρχη η νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Ινδικτιώνος. Στη συνέχεια, υπέγραψε το σχετικό κείμενο στον Κώδικα της Μεγάλης Εκκλησίας και ακολούθως υπέγραψαν κατά σειρά όλοι οι παριστάμενοι επαρχιούχοι Αρχιερείς του Θρόνου.

Ακολούθως ο Πατριάρχης ευλόγησε τους πιστούς με τον Αγιασμό της πρωτομηνιάς και έδωσε τις ευχές του για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Χθες, το απόγευμα, παραμονή της εορτής, ο Πατριάρχης χοροστάτησε στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, παρουσία πλήθους Ιεραρχών και πιστού λαού.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu