Πριν τον Τρίτο Ναό: Τα λόγια που ειπώθηκαν στις πεδιάδες του Ουρ, vid

Τώρα που ο Λευκός Οίκος βρίσκεται στα χέρια διεθνιστών, τα πράγματα κυλούν πιο ομαλά για την διεθνιστική τάξη πραγμάτων.

 Ο Καρδινάλιος της Ουάσινγκτον, Γουίλτον Γκρέγκορι και ο Ιμάμης, Sayyid MB Κασμίρ, εκπρόσωπος των Σιιτών Μουσουλμάνων στην Βόρεια Αμερική, πραγματοποίησαν διάλογο για τις χριστιανό-μουσουλμανικές σχέσεις στις 17 Μαρτίου, μετά από την ιστορική, όπως χαρακτηρίζεται, συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου, στο Ιράκ στις 6 Μαρτίου, με τον Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστάνι, τον ηγέτη των σιιτών μουσουλμάνων στην χώρα της Μέσης Ανατολής.

Στον σύντομο διάλογο που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, ο Καρδινάλιος και ο Ιμάμης ανέφεραν ότι η συνάντηση του Πάπα με τον Αγιατολάχ έχει κορυφαία οφέλη.

«Αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων πνευματικών ταγών επηρεάζει όλους μας», δήλωσε ο Ιμάμ Κασμίρ, σημειώνοντας ότι «ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι οι μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο και ότι ο Καθολικισμός και το Σιιτικό Ισλάμ μοιράζονται πολλά κοινά πράγματα. Αυτές οι ομοιότητες μπορούν να δείξουν έναν δρόμο προς άλλες θρησκείες για να συνεργαστούν για την βελτίωση της ανθρωπότητας», είπε, έχοντας προφανώς στο μυαλό το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, της μετατροπής δηλαδή του πλανήτη σε διεθνιστικό αριστερόστροφο καθεστώς (ΕΔΩ), με προαπαιτούμενα σε αυτή την κατεύθυνση την «παγκόσμια ειρήνη» και την συμφιλίωση, κατά άλλους συγχώνευση, των θρησκειών.

Καρδινάλιος και Ιμάμης συμφώνησαν πως η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστάνι στο Ιράκ θα πρέπει να εμπνεύσει την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων του κόσμου.

Επιπλέον, ο Καρδινάλιος Γκρέγκορυ αποκάλυψε πως ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε, θέλοντας να στείλει παγκόσμιο μήνυμα ως επικεφαλής του διαθρησκειακού διαλόγου, από τις μουσουλμανικές και χριστιανικές κοινότητες του Ιράκ να αφήσουν στην άκρη τις έχθρες και να συνεργαστούν σε επίπεδο βάσης για να προωθήσουν την συνεννόηση, όταν μίλησε σε μια διαθρησκευτική συνάντηση στις πεδιάδες του Ουρ, την γενέτειρα του Αβραάμ, ο οποίος είναι σεβαστός από το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό (ασχέτως του ότι η Παλαιά Διαθήκη δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία του Χριστού και φυσικά του Ελληνισμού) και, όπως όλα δείχνουν, θα ενώσει τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην ανέγερση του Τρίτου Ναού, όπου επιδιώκεται να «ανακηρυχτεί» ο ηγέτης της νέας εποχής.

Άλλωστε ήδη, υπεγράφησαν οι συμφωνίες του Αβραάμ σε σχέση με την καλυτέρευση των σχέσεων του Ισραήλ με μουσουλμανικές χώρες. Τώρα ήρθε η σειρά των χριστιανών…

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί