• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πόσο πιο ξεκάθαρο: «Σπρώχνονται» για να δουν τον «Μεσσία» στις οθόνες τους – Είστε έτοιμοι να το ζήσετε; (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πόσο πιο ξεκάθαρο: «Σπρώχνονται» για να δουν τον «Μεσσία» στις οθόνες τους – Είστε έτοιμοι να το ζήσετε; (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς αυτό που θα δείτε παρακάτω δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.

του Άρη Δημόπουλου

Για την ακρίβεια «η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία», λέει η φράση…κλισέ που έφτασε ως την εποχή μας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση παίρνουμε μία μόνο γεύση από την πραγματικότητα που πρόκειται να ζήσουμε σύντομα, μιας και η νέα σειρά που προωθει για το 2020 το Netflix δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για λανθασμένες σκέψεις.

Ο λόγος για την σειρά «Messiah» (Μεσσίας) που ήδη έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό φανατισμένων υποστηριχτών αλλά και εχθρών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα οι οποίοι θέλησαν, με την κυκλοφορία του πρώτου trailer, να εκφράσουν την αδημονία τους για την εκκίνηση της σειράς που τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2020.

Η υπόθεση της σειράς

Ούτε το trailer αλλά ούτε και το ίδιο το σενάριο της πρώτης season δεν αφήνουν πολλά ερωτηματικά, με τον πρωταγωνιστή εν ονόματι Al Massih ad-Dajjal να παραδέχεται μέσα στη σειρά πως είναι…γιος του Θεού!

Όλο και περισσότεροι , με πρωτοπόρους τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, φοβούνται την εξάπλωση της φήμης αυτού του…«επικίνδυνου» άνδρα που «ποιεί σημεία» όπου κι αν εκείνος βρίσκεται.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο παραλληλισμός με τον Ιησού Χριστό δεν σταματά ούτε και σε λεπτομέρειες όπως είναι η ηλικία , το κοντό μούσι ή τα μακριά μαλλιά.

Κάτω από το trailer του Netflix αναγράφεται μάλιστα το «who do you think he is?» (ποιος νομίζεις ότι είναι?).

(Inverse)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενώ θρησκείες όπως η Εβραϊκή δεν δέχονται πως ο Μεσσίας έχει έρθει στη Γη, το Ευαγγέλιο των Χριστιανών είναι ξεκάθαρο όσο αφορά την τυχόν….«επιστροφή του Ιησού Χριστού»:

«Διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται, και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς.» Ματθαίον [κδ΄] 24:24.

Ἰδοὺ προείρηκα ὑμῖν.ἐὰν οὖν εἴπωσιν ὑμῖν, ἰδοὺ ἐν τῇ ἐρήμῳ ἐστί, μὴ ἐξέλθητε, ἰδοὺ ἐν τοῖς ταμείοις, μὴ πιστεύσητε· Ματθαίον [κδ΄] 24:25&26.

Επομένως από τη στιγμή που δεν πρόκειται για τον Ιησού Χριστού, αφού ο ίδιος μας προειδοποίησε για τους ψευδοπροφήτες και πως δεν πρόκειται να επιστρέψει πάνω στη Γη, ποιον «θαυματοποιό» αναπαριστά η αμφιλεγόμενη σειρά;

Ποιον θα προσκυνάνε ως «μέγα ευεργέτη και ειρηνοποιό» του ανθρωπίνου γένους;

(Φωτο: pexels)