• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ποιος αντικαθιστά τον Χριστό στην νέα παγκόσμια θρησκεία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ποιος αντικαθιστά τον Χριστό στην νέα παγκόσμια θρησκεία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Το ετήσιο Διεθνές Διαθρησκειακό Συνέδριο της Μαδρίτης (ΕΔΩ) με θέμα «Ειρήνη χωρίς Σύνορα», το οποίο παραπέμπει στο αριστερόστροφο σύνθημα «Πλανήτης χωρίς σύνορα», έβγαλε ακόμα μία πολύ σημαντική είδηση.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρον κ.κ. Θεόδωρος Β’, αναφερόμενος στην «ορθή θρησκευτικότητα»  τόνισε ότι:

«Χρέος μας είναι να εργαστούμε για την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα. Για να φθάσουμε όμως στο ποθητό αποτέλεσμα της ειρηνικής συμβίωσης των πιστών των διαφόρων θρησκειών, χρειάζεται να μορφώσουμε τους πιστούς ανθρώπους. Να προβάλλουμε τα στοιχεία που ενώνουν τις θρησκείες, παρά εκείνα που τις χωρίζουν. Να προβάλλουμε τις κοινές αξίες των διαφόρων θρησκειών, παρά τις αντιλήψεις εκείνες περί θρησκευτικής ανωτερότητας που υπονομεύουν την ανοχή στο διαφορετικό. Να προβάλλουμε την ανθρωπιά, ως τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κάθε πιστού ανθρώπου όπου γης».

Σημειώνεται ότι στόχος της υποτιθέμενης «παγκόσμιας ειρήνης» είναι να συνενωθούν οι θρησκείες σε ένα ενιαίο δόγμα.

Αυτό άραγε θα ενισχύσει την διαφορετικότητα ή θα την απαλείψει;

Αν προβληθούν τα στοιχεία που ενώνουν τις θρησκείες τι θα γίνει με τον Χριστό, ο οποίος φυσικά δεν ήταν θρησκεία αλλά έγινε στον «βωμό» συμφερόντων;

Η ορθή θρησκευτικότητα θα εμπεριέχει τις διδαχές του Χριστού;

Πάντως, το σχέδιο κοινού παγκόσμιου λατρευτικού χώρου στο Άμπου Ντάμπι προχωρά, όπως πρώτο το el.gr, σας ενημέρωσε (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Εκεί τις μεγαλύτερες θρησκείες του πλανήτη δεν θα ενώνει ο Χριστός αλλά ο Αβράαμ.

Δείτε το καινούριο βίντεο:

ΦΩΤΟ eurokinissi