• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
  • Μόνο στο el.gr: Υπέγραψαν την Διακήρυξη του Άμπου Ντάμπι κόντρα σε αυτά που οι Έλληνες έδωσαν στην Οικουμένη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μόνο στο el.gr: Υπέγραψαν την Διακήρυξη του Άμπου Ντάμπι κόντρα σε αυτά που οι Έλληνες έδωσαν στην Οικουμένη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ως «μη συμβατό» με τις δυτικές αξίες θεωρεί το Ισλάμ η πλειοψηφία των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, ωστόσο στα ΗΑΕ υπογράφηκε η Διακήρυξη που δεσμεύει το μέλλον των ανθρώπων.
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Έρευνα της YouGov αναφέρει πως οι Δυτικοί στέκονται κριτικά το Ισλάμ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η νοοτροπία που κουβαλούν μαζί τους οι παράνομοι μετανάστες που κατακλύζουν, μεταξύ των άλλων, την Ελλάδα δεν συνάδει με τον ελληνικό τρόπο σκέψης, ο οποίος έδωσε την βάση για να αναδειχθεί μετέπειτα ο δυτικός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 46% των Γάλλων και το 47% των Γερμανών θεωρεί πως υπάρχει «θεμελιώδη σύγκρουση» ανάμεσα στο Ισλάμ και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Επιπρόσθετα, το 38% των Βρετανών έχει «μη θετικές» τάσεις προς το Ισλάμ και το 36% των Αμερικανών θεωρεί τη μουσουλμανική θρησκεία ως αντικρουόμενη με τις αμερικανικές αξίες.

Σε αντιδιαστολή με τα προαναφερθέντα, οι θετικές εντυπώσεις για το Ισλάμ ανέρχονται μόλις σε ποσοστό 24% στην Βρετανία, 22% στη Γαλλία, 20% στη Γερμανία και 17% στις ΗΠΑ.

Η πλειονότητα των Δυτικών εκφράζει ανησυχία ως προς τον κίνδυνο αύξησης του ισλαμικού εξτρεμισμού, ο οποίος βασίζεται σε διδαχές του Κορανίου.

Τα σχετικά ποσοστά κυμαίνονται στο 72% σε Γαλλία και Γερμανία, στο 66% στην Βρετανία και στο 56% στις ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό αποτελεί μήνυμα στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος βρίσκεται, όπως διαβάσατε χθες στο el.gr, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκεί που γεννήθηκε το Ισλάμ, προκειμένου να προωθήσει την συγχώνευσή του με τον Χριστιανισμό.

Όπως προκύπτει, όμως, από όσα υποστηρίζει η πλειοψηφία των δυτικών χωρών, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν παραβιαστούν οι ελληνικής προέλευσης πολιτισμικές και χριστιανικές αξίες της Ευρώπης, κοινώς να βγει ο Χριστός από τον Χριστιανισμό και να μπει ο Αλλάχ ως «κοινός θεός» όλων.

Ο Πάπας απτόητος, χέρι-χέρι, με τους μουσουλμάνους, υπέγραψε, μαζί με τον Ιμάμη, Dr Ahmad Al Tayeb,  την «Διακήρυξη του Άμπου Ντάμπι» για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη μέσω ενός Διαθρησκειακού Διαλόγου, στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης παγκόσμιας ειρήνης, με κανέναν αντίπαλο να απειλεί την εξουσία, η οποία την διασφαλίζει, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα.

ΥΓ. Γιατί άραγε τονίζεται το ανθρώπινη; Υπάρχει κανείς άλλος που ανακατεύεται με όλα αυτά; Μπα ιδέα μας θα είναι…

ΦΩΤΟ: Pexels.com

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...