• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με Παλαιά Διαθήκη ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς χρησιμοποιούσε κάνναβη στα θαύματά του

Με Παλαιά Διαθήκη ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς χρησιμοποιούσε κάνναβη στα θαύματά του

Ο David Bienenstock, βάσει ονόματος εβραϊκής καταγωγής,

συγγραφέας και δημοσιογράφος, στον βωμό αποποινικοποίησης της κάνναβης και χρήσης της για ιατρικούς λόγους.

Υποστηρίζει – με χωρία της Παλαιάς Διαθήκης- ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του χρησιμοποιούσαν την κάνναβη σε όλα τα θαύματα ίασης που αναφέρονται στην Βίβλο.

Διαβάζουμε στο Lifo:

Για την ακρίβεια, όπως εξηγεί, η κάνναβη ήταν το βασικό συστατικό του θεραπευτικού ελαίου με το οποίο άλειφαν ασθενείς και ανήμπορους.

Κατά τον ίδιο και σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει μελετητές της Βίβλου, το φυτό που περιγράφεται στα αραμαϊκά ως «kaneh bosm», βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες δεν ήταν άλλο από τη γνωστή μας σήμερα, κάνναβη. Η πρόσμιξη του με συστατικά όπως η κανέλα και άλλα βότανα της εποχής δημιουργούσε έλαια με πανίσχυρες θεραπευτικές ιδιότητες που φτάνουν ως τις μέρες μας.

Ο Bienenstock χρησιμοποιεί διάφορα παραδείγματα θαυμάτων ή επιφοιτήσεων από τα βιβλικά κείμενα για να υποστηρίζει τη θεωρία του και φυσικά κατά καιρούς οι λογαριασμοί του στα social media δέχονται επιθέσεις από εξοργισμένους πιστούς.

Παρ’ όλα αυτά, τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως ερευνητής θεωρεί σύγχρονα θαύματα όλες τις περιπτώσεις παιδιών -και ενηλίκων- με ανίατες ασθένειες που είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται με τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης.

Σχόλιο el.gr: Θαύματα λοιπόν από χασίσι φυσικά με τις «ευλογίες» της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον Χριστό και επιβλήθηκε ως ιερό βιβλίο από εχθρούς της αλήθειας. Αυτό να γνωρίζει ο κ. Bienenstock.