• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Λεπτομέρεια» ο Χριστός: Εκεί θα «πατήσουν» για να φέρουν την Πανθρησκεία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Λεπτομέρεια» ο Χριστός: Εκεί θα «πατήσουν» για να φέρουν την Πανθρησκεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να πει πως δεν γνώριζε.

Είκοσι πέντε ηγέτες από τις λεγόμενες «Αβραάμικες» μονοθεϊστικές θρησκείες συναντήθηκαν στη Ρώμη για δύο ημέρες, συζητώντας το πως θα…συνυπάρξουν αρμονικά.

Η εκδήλωση εμπνεύστηκε από το έγγραφο για την ανθρώπινη αδελφοσύνη που υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος και ο «μεγάλος» ιμάμης του Al-Azhar το 2019 σε μια προσπάθεια ειρήνης και συμφιλίωσης.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο συνέδριο θρησκειών το 2020, σε μία δεκαετία που στόχος της είναι η καθιέρωση της…αδελφοσύνης και συνύπαρξης μεταξύ όλων των θρησκειών.

Όπως είναι λογικό ιδιαίτερα βάρος δίνεται στις τρεις μεγάλες θρησκείες , δηλαδή τον Χριστιανισμό, τον μουσουλμανισμό και τον Ιουδαϊσμό.

Κοινό σημείο αναφοράς των θρησκειών αυτών αποτελεί η ύπαρξη του «προπάτορα» Αβραάμ, κάτι το οποίο δέχεται και η χριστιανική θρησκεία μέσω της Παλαιάς Διαθήκης.

Φυσικά μερικές…«μικρολεπτομέρειες» όπως είναι η ύπαρξη και (κυρίως) ο Λόγος του Ιησού Χριστού δεν φαίνεται να απασχολούν τους μεγαλύτερους ιεράρχες του σήμερα.

Οι λεγόμενες «Αβρααμικές» θρησκείες θα είναι και οι πρώτες που θα δώσουν το παράδειγμα για την παγκόσμια ένωση όλων των θρησκειών υπό το πρόσταγμα του μελλοντικού «μεσσία».

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως στο τελικό κείμενο-ανακοίνωση της παραπάνω 48ωρης Συνόδου αναφέρεται ρητά η ένωση των «Αβρααμικών θρησκειών» για το…καλό της ανθρωπότητας:

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες επικεντρώθηκαν στις χώρες όπου βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, συζητώντας για το πώς θα ενθαρρύνουν τον διάλογο για την ένωση των θρησκειών, κάτι που δεν έγινε ποτέ πριν»

(φωτο:screenshot)