Κίνημα Focolare: Έτσι προωθούν την Πανθρησκεία στις οικογένειες

Ρεπορτάζ και ΒΙΝΤΕΟ από την «πηγή του κακού»

Η Πανθρησκεία, η ένωση δηλαδή όλων των θρησκειών υπό την αιγίδα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, προωθείται σε όλους τομείς και φυσικά και σε αυτόν της οικογένειας.

Αυτήν την αποστολή έχει αναλάβει το κίνημα «Focolare».

Οι Focolari (από τη λέξη focolare, δηλαδή «τζάκι», που παραπέμπει στη ζεστασιά, στην οικογενειακή εστία και, επομένως, στην συναδέλφωση) είναι μια… χριστιανική οργάνωση, που ιδρύθηκε στο Τρέντο της Ιταλίας το 1943 και κατέστη έκτοτε διεθνής, εξαπλωθείσα σε 182 χώρες.

Είναι ένα ρωμαιοκαθολικό θρησκευτικό κίνημα, που αποστολή έχει να ενισχύει τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και συμβάλλει στην επικοινωνία του καθολικισμού με τα άλλα χριστιανικά δόγματα, με επίσημο σκοπό την ενότητα του Χριστιανισμού.

Μέσα στα καθήκοντα που οι Focolari  έχουν ορίσει ως αποστολή τους, είναι και η επικοινωνία με άλλες θρησκείες, αλλά και με τους αθέους, στο πλαίσιο χειραγώγησης των πάντων στην Πανθρησκεία.

Ο Πάπας έχει συχνές επαφές με τους Focolari και τους συμβουλεύεται.

«Εργαζόμαστε για μια καινοτόμο κουλτούρα οικογένειας με 4 κατευθύνσεις: την πνευματικότητα, την διαπαιδαγώγηση, την κοινωνία και την αλληλεγγύη και όλα αυτά με στόχο την Ενότητα μετά όλων των ανθρώπων», αναφέρουν.

Πράγματι, το  όνειρό τους, όπως παραδέχονται οι ίδιοι, έγινε πραγματικότητα και διοργάνωσαν την πρώτη συνέλευση οικογενειών από όλες τις θρησκείες.

Διαβάστε και δείτε το ρεπορτάζ και τα σχόλια δικά σας. Όλα φυσικά είναι συγκαλυμμένα με ωραία λόγια:

Δεν συμβαίνει συχνά να διοργανώνεται εκδήλωση για μουσουλμανικές, ινδουϊστικές, βουδιστικές και χριστιανικές οικογένειες. Ωστόσο, αυτό συνέβη στο Loppiano της Ιταλίας.

Χίλια άτομα από την κίνηση Focolare συμμετείχαν σε αυτή την συνέλευση, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την οικογένεια.

Τα θέματα αφορούσαν τις σχέσεις εντός αυτής, πως ξεπερνιούνται οι πληγές και οι προκλήσεις και την σημαντικότητα της οικογένειας στην κοινωνία.

Δηλώσεις γονέων:

«Είναι όμορφη εμπειρία να βρίσκεσαι εδώ. Οικογενειακές επισημάνσεις: Μας θυμίζουν πόσο σημαντικοί είμαστε ως οικογένεια, προκειμένου να γίνουμε παραδείγματα αυτής της αγάπης, της παγκόσμιας αγάπης, για όλους».

«Η εμπειρία ήταν θαυμάσια, θα την πάρουμε για να την μοιραστούμε με τις ενορίες μας».

«Ήταν ιδιαίτερες μέρες επειδή βρήκαμε τους εαυτούς μας ενσωματωμένους σε μία οικογένεια, σε μία αληθινή οικογένεια όπως η δική μας».

Οι συμμετέχοντες ήρθαν από 50 χώρες και αντικατοπτρίζουν την παγκόσμια αδελφοσύνη, την οποία το κίνημα Focolare προωθεί για δεκαετίες. Χρόνια πριν η πρωτοβουλία έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.

Maria Voce, Πρόεδρος του κινήματος Focolare:

«Ξεκινήσαμε να λέμε αυτό το απόγευμα πως θέλαμε να ονειρευόμαστε. Και μπορεί να μοιάζει με όνειρο. Ωστόσο, οι εμπειρίες που ακούσαμε μας λένε πως αυτό είναι ήδη μία πραγματικότητα».

Το τμήμα του Κινήματος Focolare, που είναι υπεύθυνο, για τις οικογένειες ιδρύθηκε το 1967.

Εδώ και δεκαετίες, εργάζεται πάνω σε αυτό που προτείνει ο Πάπας με την Amoris Laetitia, επενδύοντας στην οικογενειακή παστορική φροντίδα, βοηθώντας ζευγάρια να ξεπεράσουν δυσκολίες και κατανοώντας την σημαντικότητα της οικογενειακής αποστολής σε εκκλησία και κοινωνία».

https://www.youtube.com/watch?v=q80wu5IIfu0

https://www.youtube.com/watch?v=Mn_FJYJg_y8

 EL.GR

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu