Ιστορικό τελεσίγραφο Μόσχας σε Βαρθολομαίο – Εκεί παρασύρουν την Ελληνορθοδοξία (ΒΙΝΤΕΟ)

O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, έστειλε επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

στην οποία τον καλεί να αποφύγει να συμμετάσχει σε μια «πολιτική περιπέτεια γύρω από τη νομιμοποίηση» της σχισματικής εκκλησίας στην Ουκρανία, την οποία προωθεί η Πανθρησκεία της Νέας Τάξης για να απομακρύνει την ουκρανική Εκκλησία από την Ρωσία και την επιρροή της Εθνικής Δεξιάς.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Sputnik, προειδοποιεί ότι η εκχώρηση αυτοκεφαλίας στη μη κανονική θρησκευτική δομή θα έθετε τέλος στην πρωτοκαθεδρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Ορθόδοξο κόσμο, όπερ και σημαίνει πως το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης επιλέγει τον δρόμο που έχει χαράξει ο Πάπας Φραγκίσκος και θα παρασύρει πολλούς χριστιανούς στην συγχώνευση θρησκειών.

«Μίλησα μαζί σας ιδιωτικά και με λίγους μάρτυρες για τα σχέδια της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης να νομιμοποιήσει το σχίσμα στην Ουκρανία. Τώρα, όταν αυτά τα σχέδια έχουν ουσιαστικά τεθεί σε εφαρμογή, ενδεχομένως για τελευταία φορά, σας απευθύνομαι ενώπιον του ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας… (Παρακαλώ) κάντε πίσω τώρα από την κοινωνία με τους σχισματικούς και αρνηθείτε να συμμετάσχετε στην πολιτική περιπέτεια γύρω από τη νομιμοποίησή τους», ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος στην επιστολή, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τη Δευτέρα και αναδημοσιεύει το ελληνικό τμήμα του Sputnik.

«Εάν ενεργείτε σε συμφωνία με τις προθέσεις που τίθενται στην επιστολή σας, θα χάσετε για πάντα την ευκαιρία να υπηρετήσετε την ενότητα των Ιερών Εκκλησιών του Θεού και θα πάψετε να είστε ο πρώτος στον Ορθόδοξο κόσμο που συγκεντρώνει εκατοντάδες εκατομμυρίων πιστών, και τα δεινά που προκλήθηκαν από εσάς στους Ορθόδοξους Ουκρανούς θα σας συνοδεύουν μέχρι την Τελική Κρίση… Προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά ότι αυτό δεν θα συμβεί. Δεν είναι πολύ αργά για να σταματήσει», πρόσθεσε ο Πατριάρχης, αποδεικνύοντας πως η παραδοσιακή Ορθοδοξία θα τεθεί υπό την καθοδήγηση της Ρωσίας σε αντίθεση με το Πατριαρχείο και, όπως όλα δείχνουν και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, που θα επιλέξουν τον θρησκευτικό διεθνισμό του Πάπα.

  • 42
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...