Ευχές της Μητρόπολης Μαρωνείας στους μουσουλμάνους της Θράκης

Το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου, στα γραφεία της Μουφτείας Κομοτηνής, έφτασαν, προκειμένου να μεταφέρουν τις πατρικές ευχές του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα, ο Πρωτοσύγκελλος πατέρας Βαρθολομαίος και ο πατέρας Βαλάντης.

Οι δυο τους μετέφεραν και τις δικές τους ευχές, όπως κι ένα γράμμα εκ μέρους του κου Παντελεήμονα το οποίο άνοιξε ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή αφότου οι καλεσμένοι του αποχώρησαν. Ο κος Τζεμαλή αντευχήθηκε η ομαλή συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων να συνεχιστεί για πάντα, ενώ όλοι τους συμφώνησαν πως οι πνευματικοί πατέρες των λαών οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Η επίσκεψη του πρωτοσύγκελου πατέρα Βαρθολομαίου και του πατέρα Βαλάντη έγινε περί τις 11 το πρωί, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο του μουφτή, δίπλα στο Γενί Τζαμί Κομοτηνής, έφτασαν εκπρόσωποι του ελληνικού στρατού, προκειμένου να μεταφέρουν τις ευχές της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο επιτελάρχης της 29ης ταξιαρχίας Λεωνίδας Ανδρέου ήταν που μετέφερε τις ευχές και τα περαστικά στον μουφτή ο οποίος πρόσφατα έκανε μία επέμβαση, και μαζί δώρισε κι ένα καλάθι με αναμνηστικά και διάφορα δώρα.

Ο μουφτής ανέδειξε πως όλοι είμαστε πολίτες της ίδιας χώρας, ευχαρίστησε για τα περαστικά και τις ευχές τους εκπροσώπους του ελληνικού στρατού και κατόπιν ακολούθησε μία αρκετά μακροσκελής συζήτηση, με τον Μέτσο Τζεμαλή να επιδεικνύει ειλικρινές ενδιαφέρον για τον ελληνικό στρατό, ευχόμενος πάνω από όλα ειρήνη.

Από Βήμα Ορθοδοξίας

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...