ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ποιοι θα βρεθούν για μία ημέρα στο Όρος του Ναού

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Για πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο χρόνια, επιτρέπεται στα μέλη της εβραϊκής Βουλής «Knesset» να ανεβούν στο Όρος του Ναού, εκεί όπου αναμένεται να αναγερθεί ο Τρίτος Ναός, προκειμένου να ανακηρυχθεί από εκεί παγκόσμιος ηγέτης.

Ωστόσο αυτό θα τους επιτραπεί, αυτή την εβδομάδα, δοκιμαστικά για μόνο μία ημέρα, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως το Όρος του Ναού βρίσκεται υπό μουσουλμανική επίβλεψη και όχι υπό ισραηλινή κυριαρχία, καθώς η Νέα Τάξη δεν επιθυμεί την ανέγερση του Τρίτου Ναού, χωρίς οι συγκυρίες να ευνοούν 100% την «στέψη» του παγκόσμιου ηγέτη της παγκοσμιοποίησης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, είχε απαγορεύσει τον Οκτώβριο του 2015 την παρουσία μελών της εβραϊκής Βουλής στο Όρος του Ναού λόγω της αυξημένης βίας στην Ιερουσαλήμ, από μουσουλμάνους.

Ωστόσο, το μέλος της Κνεσσέτ, Yehudah Glick, ακτιβιστής των δικαιωμάτων σχετικά με το Όρος του Ναού, θεωρεί πως η άρση της απαγόρευσης από τον Νετανιάχου συνιστά προσπάθεια πρόκλησης αντιπαράθεσης στο Όρος του Ναού, μεταξύ Αράβων και Εβραίων μελών του Κοινοβουλίου, προκειμένου να πειστεί το Ανώτατο Δικαστήριο πως η απαγόρευση πρέπει να παραμείνει κι άλλο.

«Το να αφήσεις την ίδια μέρα Άραβες και Εβραίους βουλευτές στο Όρος του Ναού θα μετατρέψει το παγκόσμιο κέντρο ειρήνης σε κέντρο πολιτικής αντιπαράθεσης», σημειώνει ο Glick, σύμφωνα με το εβραιόφωνη ιστοσελίδα «Kipa»

Το Όρος του Ναού είναι ιερός τόπος τόσο για Μουσουλμάνους και Ισραηλινούς. Τα επεισόδια μεταξύ των δυο πλευρών στο τέμενος του Αλ Ακσά τον περασμένο μήνα καταδεικνύουν πόσο εύθραυστη παραμένει η κατάσταση, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Νέα Τάξη, προκειμένου να επιβάλλει ως λύση την ανάληψη της διοίκησης της «ιερής πόλης» από διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να θέσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Όρος του Ναού υπό έλεγχο. Ωστόσο, πολλοί του επιρρίπτουν υποχωρητικότητα, άλλοι πάλι ότι λαμβάνει βιαστικές αποφάσεις για έναν πολύ ευαίσθητο χώρο.

https://www.youtube.com/watch?v=zpF2eRiLLNU

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu