Αυτό ονόμασαν «δώρο Θεού» Βαρθολομαίος και Θεόδωρος – Ο καιρός γαρ νυν

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Απίστευτες δηλώσεις από ταγούς της Ορθοδοξίας που δείχνουν πως τα σχέδια της Νέας Τάξης βρίσκονται προ της πλήρους εφαρμογής τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, παρέστη την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στο 25ο Συνέδριο Διαχριστιανικής Πνευματικότητας, όπου πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία!

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Μονή του Bose στην Βόρειο Ιταλία με γενικό θέμα:

«Τὸ δῶρο τῆς φιλοξενίας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του ανέπτυξε στα ιταλικά το θέμα του: «Φιλοξενώντας τὴν ἀνθρωπότητα σὲ μία κατοικήσιμη γῆ», με σαφή αναφορά στην προστασία του περιβάλλοντος κόσμου και φυσικά καμία ουσιαστική νύξη στον Χριστό.

Ακολούθησε η ομιλία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’, με θέμα: «Διακρίνοντας την ευλογία του ξένου».

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο συνόδευαν οι Σεβασμ. Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ.Σεραφείμ και Καμερούν κ.Γρηγόριος, καθώς και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εκφώνησε βαρυσήμαντη εισήγηση με θέμα: «Διακρίνοντας την ευλογία του ξένου», εστιάζοντας στην γενική σημασία της χριστιανικής φιλοξενίας σύμφωνα, όπως ανέφερε, με την διδασκαλία του Ιερού Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας, καθώς και από την σύγχρονη προσωπική ποιμαντική ιεραποστολική του εμπειρία στην Αφρική.

«Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, άρχισε την επίγεια ζωή του ως πρόσφυγας, όταν η αγία Οικογένεια καταφεύγει στην Αίγυπτο, για να σωθεί από την απειλή του Ηρώδη, και συνεχίζει την επίγεια δράση Του, ως ξένος, μη έχων που να κλίνει την κεφαλήν Του», καταλήγοντας πως κάθε μορφή συμπεριφοράς που προσβάλλει, υποβαθμίζει, αδικεί ή απειλεί τον ξένο, ο οποίος είναι εικόνα του Θεού «αποτελεί ζήτημα γνησιότητος» της πίστης κάθε χριστιανού, αφού «ο “άλλος”, o “ξένος”, είναι ο ίδιος ο Χριστός» και «η φιλοξενία πρέπει να είναι ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα του χριστιανού».

Με άλλα λόγια, οφείλουμε να ανοίξουμε τα σύνορα και να αποδεχτούμε εκατομμύρια μετανάστες, καθώς πλέον δεν μιλάμε για πρόσφυγες, και μάλιστα μουσουλμάνους, οι οποίοι όπου πάνε δημιουργούν γκέτο, προκαλούν αναταραχές με θύματα, και υποβαθμίζουν τους χριστιανούς και την γυναίκα.

Ακριβώς όπως συνέβη στο Birmingham της Αγγλίας, όπου την Κυριακή μαχαιρώθηκαν μέσα σε Εκκλησία χριστιανοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mirror» το περιστατικό συνέβη στην Αποστολική Εκκλησία «Νέα Ιερουσαλήμ» στο Άστον, παρουσία 150 χριστιανών. Άνδρας τράβηξε ξαφνικά ένα κουζινομάχαιρο και μαχαίρωσε 3 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ή να θυμηθούμε μήπως την σφαγή ιερέα στην Γαλλία από μουσουλμάνους;

Αυτούς να αγκαλιάσουμε; Αυτοί όλοι είναι δώρο Θεού; Συνειδητοποιούν τι λένε οι ταγοί της Ορθοδοξίας ή όχι; Αργότερα «δώρο Θεού» θα είναι το χάραγμα;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο… «Αγιώτατος» Πάπας Ρώμης κ.Φραγκίσκος, απέστειλε για πρώτη φορά στην ιστορία των συνεδρίων, σύντομο προσωπικό χαιρετισμό, καλωσορίζοντας και χαιρετίζοντας την παρουσία των δύο Ορθοδόξων Προκαθημένων.

Τα πάντα έχουν πάρει τον δρόμο τους… Μια πολυπολιτισμική κοινωνία, με έντονο το στοιχείο του Ισλάμ, η οποία θα περιμένει το «χάραγμα» της Πανθρησκείας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu