• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άνοιξε συζήτηση για την Κωνσταντινούπολη – Τι να περιμένουν όλοι οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνοιξε συζήτηση για την Κωνσταντινούπολη – Τι να περιμένουν όλοι οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιμάμογλου και Βαρθολομαίος τα είπαν και μάλιστα με νόημα...

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ελληνικής καταγωγής, είναι πλέον το μεγάλο αντίβαρο στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει έρθει επικίνδυνα κοντά, για τα συμφέροντα της Νέας Τάξης, με την Ρωσία.

Ο Ιμάμογλου δείχνει να έχει την στήριξη των παγκοσμιοποιητών, προκειμένου η Τουρκία να οδηγηθεί στην Νέα Εποχή, χωρίς ισλαμικές ακρότητες και αλληθωρίσματα προς την Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο «πράσινος» Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον χαρακτήρισε «άνθρωπο καλών προθέσεων» κατά την συνάντησή τους στα γραφεία του δημαρχείου.

Ο Πατριάρχης δεν αποκλείεται να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο ορθόδοξο Βατικανό στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο θα εξυπηρετεί διεθνή συμφέροντα.

Από την πλευρά του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι το Πατριαρχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κωνσταντινούπολη, η οποία μέσω αυτού είναι το κέντρο μιας θρησκείας σε παγκόσμια κλίμακα!

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θέλοντας να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το θέμα της Πόλης, είπε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το κέντρο της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσθέτοντας ότι το Πατριαρχείο δεν είναι απλώς ένας θεσμός αλλά έχει μεγάλη συμβολή στον πολιτισμό και την κουλτούρα ανά τους αιώνες. 

 «Ο Δήμος μας θα είναι ένα τραπέζι πίστης και αυτό το τραπέζι πίστης θα σέβεται κάθε θρησκεία και θα συμπεριφέρεται ισότιμα σε κάθε πίστη. Θα είναι ένα τραπέζι ενεργό και είπαμε ότι δίνουμε σημασία στις εισηγήσεις και προτάσεις», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σιγοντάροντας την πολιτική ενίσχυσης των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και της Πανθρησκείας, την οποία στηρίζει με «θέρμη» ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Όπως είπε είναι σημαντικό που το Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. «Το υπογραμμίζω αυτό. Όλα θα είναι πολύ όμορφα», ανέφερε με νόημα.

Στην συνέχεια το ρεπορτάζ τον δείχνει να χορεύει ποντιακούς χορούς αλλά και να τραγουδά τραγούδι σε τελετή μνήμης για τον θάνατο Αλεβιτών από τούρκους ισλαμιστές.

Ένα Δήμαρχος που δεν εκπέμπει απόλυτο τουρκισμό, αλλά εμφανίζεται ως Δήμαρχος των εθνών που ζουν στην Κωνσταντινούπολη.

Όχι φυσικά για το καλό των Ελλήνων, αλλά επειδή ήρθε η ώρα για την Τουρκία να αποδυναμωθεί, στο πλαίσιο αλλαγών συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας, οι οποίες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και την Ελλάδα.

ΦΩΤΟ: