Πανθρησκεία εδώ και τώρα; Έκκληση ΟΗΕ για «ένωση όλων των θρησκευτικών ηγετών για την ειρήνη στον κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τρέχουν» τα γεγονότα - Ετοιμάζουν τους...κουρασμένους λαούς.

Ειδική έκκληση στους θρησκευτικούς ηγέτες όλων των πίστεων, «να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και να επικεντρωθούν στην κοινή μας μάχη να νικήσουμε τον COVID-19», απηύθυνε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Eξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή ότι «μαζί μπορούμε και θα νικήσουμε τον ιό, με συνεργασία, αλληλεγγύη και πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα».

«Κάνω έκκληση σε μια ειδική περίοδο του πνευματικού ημερολογίου. Για τους Χριστιανούς είναι ο εορτασμός του Πάσχα. Οι Εβραίοι γιορτάζουν το εβραϊκό Πάσχα. Σύντομα, οι Μουσουλμάνοι θα αρχίσουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού» ανέφερε ξεκινώντας το μήνυμά του ο Αντόνιο Γουτέρες.

Εξίσου εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του σε όσους εορτάζουν «τις σημαντικές αυτές στιγμές» και σημείωσε:

«Πάντα γνωρίζαμε αυτές τις περιστάσεις ως τις κοινές μας στιγμές. Των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Του εναγκαλισμού και της χειραψίας, της συνάντησης της ανθρωπότητας».

Παράλληλα, παρατήρησε πως η σημερινή περίοδος διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη και προσέθεσε:

«Όλοι θέλουμε να βρούμε τον δρόμο μας σε έναν περίεργο, σουρεαλιστικό κόσμο. Έναν κόσμο βουβών δρόμων. Με κλειστές βιτρίνες. Άδειους τόπους λατρείας. Σε έναν κόσμο ανησυχίας. Ανησυχούμε για τους αγαπημένους μας, που είναι εξίσου ανήσυχοι για εμάς».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ διατύπωσε την προτροπή να «αντλήσουμε όλοι έμπνευση από την ουσία ετών ιερών εορτασμών ως στιγμών περισυλλογής, μνήμης και ανανέωσης» και να «σκεφτούμε ιδίως τους ηρωικούς εργαζόμενους στην υγεία, στην πρώτη γραμμή της μάχης του φοβερού ιού και όλους αυτούς που εργάζονται για να κρατήσουν τις πόλεις μας -μικρές και μεγάλες- σε λειτουργία».

Τέλος, παρότρυνε να «θυμόμαστε τους πιο ευάλωτους από τους ευάλωτους του κόσμου:

Στις ζώνες πολέμου, στα προσφυγικά στρατόπεδα και στις παραγκουπόλεις, αυτούς που βρίσκονται σε μέρη λιγότερο προετοιμασμένα για την καταπολέμηση του ιού» και να «ανανεώσουμε την πίστη μας ο ένας στον άλλον και ας αντλήσουμε δύναμη από το καλό που συσσωρεύεται σε ταραγμένους καιρούς καθώς οι κοινότητες διαφορετικών πίστεων και ηθικών παραδόσεων ενώνονται για να φροντίσουν η μία την άλλη».

(φωτο:VIDEO SCREENSHOT)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί