• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παλιά Διαθήκη : Ο Γιαχβέ δίνει οδηγίες ξυλοδαρμού των δούλων

Παλιά Διαθήκη : Ο Γιαχβέ δίνει οδηγίες ξυλοδαρμού των δούλων

Λέει ο Γιαχβέ

( Έξοδος κεφ 21 : 20-21) (Μτφ στη Νεοελληνική)

 Εξ. 21,20 Εάν κανείς χτυπήσει με ράβδο τον δούλον του η την δούλην του και πεθάνει κατά την ώραν που δέρνεται, θα τιμωρηθεί ο κύριος αυτός, διότι είναι ένοχος.

Εξ. 21,21 Εάν όμως ο δούλος αυτός ζήσει μία η δύο ημέρες, δεν θα τιμωρηθεί ο κύριος αυτός, διότι ο δούλος θεωρείται ότι είναι χρήμα του, ιδιοκτησία του.

 Ξεκάθαρα βλέπουμε ότι ο Γιαχβέ-Αλλάχ επιτρέπει και συμφωνεί με το να υπάρχουν σκλάβοι. Επίσης βλέπουμε πως σύμφωνα με τα όσα λέει, αν κάποιος σαπίσει κάποιον δούλο του στο ξύλο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην τον σκοτώσει.

 Τι σχέση έχουν οι οδηγίες αυτές, με το Χριστό που δίδαξε την αγάπη ;

Αυτοί που συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να υποστηρίζουν ότι ο Γιαχβέ είναι ο Χριστός, ας μας απαντήσουν, αν μπορούν.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.