Ο Πρίγκηπας του σκότους

Διαβάζοντας το βιβλίο της Εξόδου στην Παλαιά Διαθήκη

στα πλαίσια της ετοιμασίας ενός παλαιότερου άρθρου μου που αφορά το βιβλίο της Εξόδου, πέρα από αυτά που μου έκαναν εντύπωση και τα επεσήμανα στο παλαιότερο άρθρο, τη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η 9η πληγή, που έριξε ο “Θεός” του Ισραήλ, δηλαδή ο Γιαχβέ (Σατανάς) στους Αιγυπτίους για την ανυπακοή του Φαραώ να αφήσει το λαό Ισραήλ να εξέλθει της Αιγύπτου για τρεις ημέρες ώστε να Τον λατρεύσει.

Πέρα από την καταστροφική μανία του Γιαχβέ που φαίνεται στις 8 πρώτες πληγές που έριξε στους Αιγυπτίους, η 9η πληγή αποκαλύπτει ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Γιαχβέ, το οποίο οι περισσότεροι αγνοούν. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι η σχέση του με το σκότος.
Διαβάζουμε τα εξής στο βιβλίο της Εξόδου στο κεφάλαιο 10 εδάφια 21-23 :

Εξ. 10,21 Εἶπε δὲ Κύριος πρὸς Μωυσῆν· ἔκτεινον τὴν χεῖρά σου εἰς τὸν οὐρανόν, καὶ γενηθήτω σκότος ἐπὶ γῆς Αἰγύπτου, ψηλαφητὸν σκότος.
Εξ. 10,21 Ο Κυριος είπεν στον Μωϋσήν· “άπλωσε το χέρι σου στον ουρανόν και ας απλωθή σκότος εις όλην την χώραν της Αιγύπτου· πυκνό, ψηλαφητό σκοτάδι”.
Εξ. 10,22 ἐξέτεινε δὲ Μωυσῆς τὴν χεῖρα εἰς τὸν οὐρανόν, καὶ ἐγένετο σκότος γνόφος, θύελλα ἐπὶ πᾶσαν γῆν Αἰγύπτου τρεῖς ἡμέρας,
Εξ. 10,22 Ηπλωσεν ο Μωϋσής την χείρα του στον ουρανόν και έγινε κατ’ αρχάς ελαφρό σκοτάδι, έπειτα βαθύ σκοτάδι και θύελλα εις όλην την γην της Αιγύπτου επί τρεις ημέρας.
Εξ. 10,23 καὶ οὐκ εἶδεν οὐδεὶς τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ τρεῖς ἡμέρας, καὶ οὐκ ἐξανέστη οὐδεὶς ἐκ τῆς κοίτης αὐτοῦ τρεῖς ἡμέρας· πᾶσι δὲ τοῖς υἱοῖς Ἰσραὴλ φῶς ἦν ἐν πᾶσιν, οἷς κατεγίνοντο.
Εξ. 10,23 Εξ αιτίας του πυκνοτάτου αυτού σκότους κανείς δεν είδεν ούτε τον πλησίον αδελφόν του και κανείς δεν εσηκώθη από την κλίνην του κατά τας τρεις αυτάς ημέρας. Μονον δε εις την περιοχήν, εις την οποίαν κατοικούσαν οι Ισραηλίται, ήτο φως και εις όλα τα έργα, με τα οποία ησχολούντο.

Ο Γιαχβέ δεν έφερε απλά το σκότος για τρεις ημέρες στην Αίγυπτο, αλλά το έφερε μόνο για τους Αιγυπτίους, ενώ λέει, πως στην περιοχή όπου ζούσαν Ισραηλίτες, το φως υπήρχε κανονικά. Εν ολίγοις, εδώ ο Γιαχβέ (Σατανάς) εμφανίζεται σαν διαχειριστής του σκότους μέσα στον κόσμο αυτό τον ψεύτικο.
Ασχέτως αν το γεγονός αυτό που αναφέρεται στο βιβλίο της Εξόδου έλαβε κάποτε χώρα ή όχι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι γίνεται σύνδεση του Γιαχβέ με το σκότος.

Για όσους ακούνε τις εκπομπές του Δημοσθένη Λιακόπουλου τα τελευταία χρόνια και έχουν διαβάσει τα βιβλία του Ναγκ Χαμμάντι ξέρουν καλά τη σχέση του Διαβόλου (Γιαχβέ) με το σκότος.

Όσοι έχουν απλά μια ιδέα και ξεκίνησαν τώρα τη αναζήτηση της αλήθειας, ας αναρωτηθούν αν θα ήταν ποτέ δυνατόν, ο Τριαδικός Θεός, ο Δημιουργός του άκτιστου φωτός που υπάρχει στην Δημιουργία Του, να έστελνε σκότος σε ένα σημείο της γης για να τιμωρήσει έναν λαό χάριν ενός άλλου λαού…

Chatador

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.