• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μέθοδοι Γιαχβέ: Σχολείο στην Τζόρτζια επαναφέρει την «βέργα»

Μέθοδοι Γιαχβέ: Σχολείο στην Τζόρτζια επαναφέρει την «βέργα»

Το GSIC, ένα ημι-ιδιωτικό σχολείο, έστειλε στους γονείς των μαθητών έγγραφο

προκειμένου να δώσουν τη συναίνεσή τους για τη χρήση της σωματικής τιμωρίας σε περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν κακή συμπεριφορά στην τάξη.

«Υπήρχε μια εποχή που η σωματική τιμωρία ήταν κάτι φυσιολογικό στο σχολείο και δεν υπήρχαν τα προβλήματα που έχουμε τώρα», εξήγησε η επιστάτρια του GSIC, Τζόντι Μπουλινό, μιλώντας στο WRDW/WAGT. Σύμφωνα με την ίδια, υπήρχαν κάποιοι που ενθουσιάστηκαν, λέγοντας ότι καιρός ήταν να επανέλθει αυτή η τακτική και άλλοι που σοκαρίστηκαν.

Το έγγραφο που εστάλη στους γονείς περιγράφει λεπτομερώς πώς θα επιβάλλεται η σωματική τιμωρία στους μαθητές, σε περιπτώσεις που υποπέσουν σε τρίτο παράπτωμα.

«Ο μαθητής θα μεταφέρεται σε ένα γραφείο. Θα βάζει τα χέρια του στα γόνατά του ή σε ένα έπιπλο και θα τον χτυπούν στα οπίσθια με ένα ραβδί. Η τιμωρία θα επιβάλλεται παρουσία ενός ενήλικου μάρτυρα και δεν επιτρέπονται πάνω από τρία χτυπήματα. Επίσης, νωρίτερα θα έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς του μαθητή, ενώ το ραβδί θα είναι ξύλινο, μήκους 61 εκατ. και πλάτους 15 εκατοστών.

Σε περίπτωση που κάποιοι γονείς δεν δώσουν τη συγκατάθεσή τους για σωματική τιμωρία, η εναλλακτική είναι πενθήμερη αποβολή για τον μαθητή. Σύμφωνα με την Μπουλινό, το ένα τρίτο των απαντήσεων ήταν υπέρ της επιβολής της ποινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται ακόμη η επιβολή σωματικής τιμωρίας στα σχολεία.

Πηγή: Time, Iefimerida