• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εβραίοι και χριστιανοί νηστεύουν μαζί για την Παλαιά Διαθήκη

Εβραίοι και χριστιανοί νηστεύουν μαζί για την Παλαιά Διαθήκη

Ποιo εδάφιο επικαλούνται και πως εμπλέκονται οι Έλληνες

Τεράστια αποδοχή έχει ένα κάλεσμα σε χριστιανούς να ξεκινήσουν μία δύσκολη τριήμερη νηστεία, προκειμένου να ταυτιστούν με το Ισραήλ.

Η νηστεία αντικατοπτρίζει, όπως σχολιάζεται, εκείνη που αναφέρεται στο βιβλίο της Εσθήρ, η οποία διαβάζεται για τις διακοπές του Purim, όπου «ανατράπηκαν οι εχθροί του Ισραήλ και σώθηκαν οι Εβραίοι».

Το περίφημο Πουρίμ είναι αφιερωμένο στην εξόντωση χιλιάδων Ελλήνων της Περσίας που είχαν αρχηγό τον Αμάν από την Εβραία πόρνη Εσθήρ και τον θείο της τον Μαρδοχαίο, ο οποίος την είχε πασάρει ως μαιτρέσσα στον Βασιλέα των Περσών Ξέρξη, για να περάσει τα σχέδιά του, με ανατροπή των Ελλήνων από την περσική διοίκηση της τότε Αυτοκρατορίας.

 Η εν λόγω νηστεία ξεκίνησε από τον Lou Engle, συνιδρυτή του «The Call Inc», που ενώνει χριστιανούς από όλες τις ΗΠΑ για προσευχή και νηστεία εδώ και δύο δεκαετίες. Ο Engle στηρίζει το κάλεσμά του για ένωση με το Ισραήλ μέσω της τριήμερης νηστείας, που αλλού, στην Παλαιά Διαθήκη, η οποία επιβλήθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στους χριστιανούς και δεν έχει καμία σχέση με τις διδασκαλίες του Χριστού.

Εσθ. 4,16:

«βαδίσας ἐκκλησίασον τοὺς Ἰουδαίους τοὺς ἐν Σούσοις καὶ νηστεύσατε ἐπ᾿ ἐμοὶ καὶ μὴ φάγητε μηδὲ πίητε ἐπὶ ἡμέρας τρεῖς νύκτα καὶ ἡμέραν, κἀγὼ δὲ καὶ αἱ ἅβραι μου ἀσιτήσομεν, καὶ τότε εἰσελεύσομαι πρὸς τὸν βασιλέα παρὰ τὸν νόμον, ἐὰν καὶ ἀπολέσθαι με δέῃ.

πήγαινε συγκέντρωσε τους Ιουδαίους, που ευρίσκονται εις τα Σούσα. Νηστεύσατε προς χάριν μου, χωρίς να φάτε και χωρίς να πιήτε επί τρία ημερονύκτια. Εντελώς δε νηστικαί κατά τας τρεις αυτάς ημέρας θα μείνωμεν και εγώ και αι δούλαι μου. Επειτα δε θα εισέλθω προς τον βασιλέα, παραβαίνουσα τον σχετικόν νόμον, έστω και αν πρόκειται να αποθάνω».

Στο γράμμα που καλεί για την συγκεκριμένη νηστεία, ο Engle κάνει λόγο για σύνδεση με το σήμερα.

Ο Αμάν υποτίθεται πως χρησιμοποιούσε δαιμονικές δυνάμεις και η Εσθήρ με την τριήμερη νηστεία τις νίκησε.

«Βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα με τότε και δίνουμε κατακλυσμική μάχη για την ψυχή του έθνους μας», ανέφερε ο Engle.

Μόνο που οι δαιμονικές δυνάμεις ξεδιπλώνονται στην Πάλαια Διαθήκη μέσω του Γιαχβέ-Γιαλνταμπαώθ-Σαμαέλ-Σατανά και όχι μέσω του Έλληνα Αμάν από την Μακεδονία, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή της ιεραρχίας στην Περσική Αυτοκρατορία και τον σκότωσαν μαζί με τα ανήλικα παιδιά του.

Η νηστεία, που έχει τεράστια αποδοχή, ξεκίνησε την Τετάρτη και τελειώνει το Σάββατο βράδυ, όπου αρχίζει η εορτή του αιματοβαμμένου Πουρίμ!

Χριστιανοί ενώνονται με τους Εβραίους μέσω της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία να επαναλάβουμε δεν έχει καμία σχέση με τα γεμάτα αγάπη και μαθηματική λογική λόγια του Χριστού, την ώρα που οι πρώτοι χριστιανοί διάβαζαν έργα Ελλήνων σοφών, ως προχριστιανικά.

Όσοι δεν δέχτηκαν την αίρεση του εβραιοχριστιανισμού, χριστιανοί και μη, σφαγιάστηκαν άγρια.

Μέσω της Παλαιάς Διαθήκης επιδιώκουν να ενώσουν εβραιοχριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους (αβραμική θρησκεία επίσης) υπό την σιδηρά πυγμή του παγκόσμιου ηγέτη, Αντίχριστου.

Τι δουλειά έχουν οι χριστιανοί να νηστεύουν μαζί με εκείνους που εξυβρίζουν τον Χριστό και την Παναγία;

EL.GR

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/