Εβραιοχριστιανισμός στα σχολεία (Μέρος δεύτερο)

Δεύτερο κεφάλαιο απο το βιβλίο Θρησκευτικών της πρώτης Γυμνασίου.

Στο πρώτο κεφάλαιο είδαμε, πως αυτό το σχολικό βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά οτιδήποτε άλλο, εκτός απο τον Χριστό. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα δούμε ακόμα πιο περίεργα πράγματα, που τα δίνουν στα παιδιά με το ζόρι και την ίδια στρατηγική, έτσι ώστε να μην ξέρουν τον Χριστό, αλλά τον διάβολο.

Ολόκληρο το βιβλίο είναι κυριολεκτικά εβραικό, σε κάθε σειρά κι επειδή ένα άρθρο δεν φτάνει για τόσους σχολιασμούς, βάζω τα πιο βασικά. Θα τονίσω ξανά, πως δεν είμαι ειδική, ούτε έχω τόσες πολλές γνώσεις και η βάση των σχολιασμών μου είναι μέσα από την γνώση που ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μας έδωσε και μας δίνει και απο τα βιβλία του, αλλά και μέσα απο τις ίδιες τις Γραφές, που δεν νοιαστήκαμε ποτέ να διαβάσουμε μόνοι μας.
Ιησούς Χριστός: ‘Γνώσεσθε την αλήθεια κι η αλήθεια ελευθερώσει υμας”.

 Απόσπασμα πρώτο: Σελ. 49

            «Εγώ ειμί ο Ών»: Η φλεγόμενη βάτος

Κάποτε ο Μωυσής οδηγώντας τα πρόβατα πέρα από την έρημο, έφτασε στο βουνό του Θεού, το Χωρήβ. Τότε του φανερώθηκε ο άγγελος του Κυρίου, μέσα σε πύρινη φλόγα που έβγαινε από μια βάτο. Ο Μωυσής είδε, πως ενώ η βάτος είχε πάρει φωτιά κι ήταν μέσα στις φλόγες, δεν καιγόταν να γίνει στάχτη. Είπε λοιπόν: «Ας πάω, να δω …». Όταν ο Κύριος είδε ότι ο Μωυσής πλησίαζε … του φώναξε μέσα από τη βάτο: «Μωυσή, Μωυσή … βγάλε τα σανδάλια σου . γιατί ο τόπος όπου στέκεσαι είναι τόπος άγιος. Εγώ είμαι ο Θεός των προγόνων σου, ο Θεός του Αβραάμ, ο Θεός του Ισαάκ και ο Θεός του Ιακώβ».Τότε ο Μωυσής σκέπασε το πρόσωπό του, γιατί φοβόταν να κοιτάξει το Θεό. Ο Κύριος συνέχισε: «Είδα τη δυστυχία του λαού μου στην Αίγυπτο και άκουσα την κραυγή τους εξαιτίας των καταπιεστών τους. Ξέρω τα βάσανά τους. Γι’ αυτό κατέβηκα να τους γλιτώσω από τους Αιγυπτίους και να τους φέρω σε μια χώρα μεγάλη και εύφορη, στη χώρα όπου ρέει γάλα και μέλι. Τώρα εγώ σε στέλνω στο φαραώ, να βγάλεις το λαό μου, τους Ισραηλίτες, από την Αίγυπτο». 

Ο Μωυσής είπε στο Θεό: «Ποιος είμαι εγώ για να πάω στο φαραώ και να βγάλω τους Ισραηλίτες από την Αίγυπτο;». «Εγώ θα είμαι μαζί σου», του απάντησε ο Θεός. Αλλά ο Μωυσής είπε πάλι: «Καλά, εγώ θα πάω στους Ισραηλίτες και θα τους πω ‘ο Θεός των προγόνων σας με έστειλε σε σας’. Αυτοί όμως θα με ρωτήσουν ‘ποιο είναι το όνομά του;’. Τι θα τους πω;». Τότε ο Θεός απάντησε στο Μωυσή: «Εγώ είμαι εκείνος που είμαι». Ο Μωυσής όμως είπε στον Κύριο: «Εγώ, Κύριέ μου, ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήμουν επιδέξιος ομιλητής ούτε κι έγινα από την ώρα που άρχισες να μου μιλάς. Είμαι βραδύγλωσσος, τραυλίζω». Ο Κύριος του είπε: «Ποιος έδωσε το στόμα στον άνθρωπο;… Πήγαινε… κι εγώ θα είμαι μαζί σου»… Ο Μωυσής απάντησε: «Σε παρακαλώ, Κύριέ μου, στείλε κανέναν άλλον». Τότε ο Κύριος … του είπε: «Έχεις τον αδερφό σου τον Ααρών. Αυτός θα μιλάει αντί για σένα στο λαό και θα είναι το στόμα σου». 

Σχόλιο: Ξεκινάει λοιπόν, το κεφάλαιο με την ιστορία του ”πονεμένου ” κι αδικημένου Μωυσή, που σώθηκε απο σίγουρο θάνατο και αργότερα του εμφανίστηκε ο Γιαχβέ, διότι θα γινόταν ο εκλεκτός του.. Μας παρουσιάζουν τον Μωυσή ως πιστό, αλλά απο ότι βλέπω ένας πιστός στον Θεό δεν θα έλεγε ” Δεν ‘πα να βρεις κάναν άλλον, γιατί εγώ δεν το ‘χω;”. Βλέπουμε τον Γιαχβέ να λέε,  πως είναι ο Θεός των προγόνων του, του Αβραάμ,  Ισαάκ και Ιακώβ.. Αφού υποτίθεται είναι ο Δημιουργός ολόκληρου του ανθρώπινου γένους, γιατί διαλέγει μόνο αυτούς; Μήπως επειδή ήταν οι υποτακτικοί του; Βλέπουμε πως ως ”Θεος” δείχνει να μην τα βλέπει όλα κι εκτός αυτού είναι και περίεργος και έχει και κόμπλεξ.. Είσαι ο Θεός και κατεβαίνεις να γλιτώσεις τον λαό σου; Απο που κατέβηκες; Του λέει να βγάλει τα σανδάλια του, γιατί ο τόπος είναι άγιος; Ας γελάσω…   Ο Χριστός που είναι ο μοναδικός άγιος,  πήγαινε στους πιο αμαρτωλούς και τους μιλούσε και ούτε τον ένοιαζαν τα ρούχα τους ή τα παπούτσια που φορούσαν. Αρχίζει μετά ο Μωυσής και λέει, πως δεν το έχει με τον λόγο και καλό θα ήταν να διαλέξει άλλο άτομο ο Γιαχβε, γιατί αυτός τραυλίζει.. Μα καλά, ολόκληρος Θεός και δεν μπορεί να διορθώσει αυτό το προβληματάκι; Αντί για αυτό του είπε, πως ο Ααρών θα μιλάει στην θέση του Μωυσή. Επίσης κάθε φορά που διαβάζω την παρακάτω φράση  γελάω… Λεει ο υποτιθέμενος παντοδύναμος και πάνσοφος ”θεός” στον Μωυσή , ”Εγώ είμαι εκείνος που είμαι”.. Παιδιά μην ζητάτε πολλά..  Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.. 

 
Απόσπασμα δεύτερο: Σελ.50

 Το όνομα του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη

Το όνομα του Θεού που γράφεται στα εβραϊκά με τέσσερα γράμματα (βλέπε παρακάτω το τετραγράμματο) διαβάζεται Γιαχβέ.

Όταν αργότερα (τον 3ο αι. π.Χ.) η Παλαιά Διαθήκη μεταφράστηκε στα ελληνικά το όνομα αποδόθηκε με τη φράση «ἔγώ εἰμί ὁ ὦν». Οι ειδικοί επιστήμονες κατέληξαν ότι σημαίνει:

α) ότι είναι ένας και μοναδικός,

β) είναι αιώνιος και

γ) δίνει ζωή σε ό,τι υπάρχει.
Αργότερα οι Ισραηλίτες χρησιμοποίησαν για το Θεό και το όνομα Αδωνάι, που σημαίνει «Κύριος». Το όνομα αυτό επικράτησε και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα από τους Εβραίους στους ψαλμούς και στις προσευχές της Συναγωγής. 

 Σχόλιο: Να τα μας!! Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά σε αυτό το κεφάλαιο..  Καταρχήν, λένε στα παιδιά πως όνομα Γιαχβέ σημαίνει ”εγώ είμαι ο ων”, συν τις χίλιες σημασίες που έδωσαν οι ”επιστήμονες” υποτίθεται… Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος όμως, μας έδωσε την πραγματική έννοια και φυσικά δεν μπορεί να τον διαψεύσει κάποιος..  Το όνομα ”Γιαχβέ” είναι τετραγράμματο και γράφεται ” yhwh ”.. Eίναι τα αρχικά των λέξεων ”yod, he, wah,he” και σημαίνει ”Είμαι ο Γιαλνταμπαόθ ο καταστροφέας”.. Συγχαρητήρια στους ”επιστήμονες” λοιπόν! Κι ας μην αφήσω ασχολίαστο, πως πάλι δίνονται πληροφορίες για εβραικές συναγωγές.. Αν αυτο το βιβλίο είναι χριστιανικό, που κολλάνε οι Εβραίοι και οι συναγωγές σε κάθε σελίδα;;;

Απόσπασμά τρίτο: Σελ.52-53

 α) Οι Ισραηλίτες φεύγουν από την Αίγυπτο

 Ο Μωυσής και ο Ααρών παρουσιάστηκαν στο φαραώ ζητώντας του, στο όνομα του Θεού, να επιτρέψει στους Ισραηλίτες να αναχωρήσουν από την Αίγυπτο. Εκείνος εξαγριωμένος, όχι μόνο δεν τους το επέτρεψε, αλλά αύξησε τις καταναγκαστικές τους εργασίες. Τότε συνέβη μια σειρά από καταστροφές που έπληξαν άγρια τη χώρα, οι γνωστές «10 πληγές του φαραώ». Παρ’ όλα αυτά, η καρδιά του φαραώ παρέμενε σκληρή σαν πέτρα…

Όταν οι καταστροφές έγιναν δυσβάσταχτες, ο φαραώ αποφάσισε επιτέλους να αφήσει τους Ισραηλίτες να φύγουν. Αφού πήραν ό,τι μπορούσαν μαζί τους, καθώς και τα ζώα τους, ξεκίνησαν … από τη Ραμεσσή… Μπροστά πήγαινε ο Μωυσής με τον Ααρών και πίσω ακολουθούσε ο λαός. Όμως πιο μπροστά κι από το Μωυσή προχωρούσε ο ίδιος ο Θεός, τη μέρα μέσα σε μια στήλη νεφέλης για να τους δείχνει το δρόμο (και να τους προστατεύει από τον ήλιο) και τη νύχτα μέσα σε στήλη φωτιάς, για να τους φωτίζει, ώστε να πορεύονται μέρα και νύχτα. Οι Ισραηλίτες κατευθύνθηκαν προς την Ερυθρά Θάλασσα.

 β) Οι Ισραηλίτες περνούν την Ερυθρά Θάλασσα

O φαραώ όμως μετάνιωσε που άφησε τους Ισραηλίτες να φύγουν. Έστειλε λοιπόν στρατό να τους σταματήσει και να τους οδηγήσει πίσω στην Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι τους πρόλαβαν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου είχαν στρατοπεδεύσει. Τρόμος μεγάλος κατέλαβε τους Ισραηλίτες. Τότε ο Μωυσής άπλωσε το χέρι του πάνω στη θάλασσα, και ο Κύριος, μ’ έναν ισχυρότατο ανατολικό άνεμο … έκανε τα νερά να υποχωρήσουν. Έτσι η θάλασσα έγινε στεριά. Τα νερά χωρίστηκαν στα δύο και οι Ισραηλίτες πέρασαν από μέσα… Οι Αιγύπτιοι τους ακολούθησαν… Όμως τα νερά ξαναγύρισαν και σκέπασαν . όλο το στρατό του φαραώ που καταδίωκε τους Ισραηλίτες. Εκείνη την ημέρα ο Κύριος γλίτωσε τους Ισραηλίτες από τη δύναμη των Αιγυπτίων… Τότε ο Μωυσής και οι Ισραηλίτες έψαλαν τον ύμνο αυτό:

Στον Κύριο θα ψάλω Κέρδισε νίκη λαμπρή και ένδοξη. Ο Κύριος είναι η δύναμή μου κι αυτόν υμνώ•εκείνος μ’ έσωσε. Αυτός είναι ο Θεός μου και του πατέρα μου ο Θεός. Ποιος, Κύριε, απ’ τους θεούς συγκρίνεται μ’ εσένα;… Θα βασιλεύεις, Κύριε, παντοτινά στους αιώνες τους ατέλειωτους.Έτσι άρχισε η πορεία των Ισραηλιτών προς τη Γη της Επαγγελίας. 

 Σχόλιο:  Μα γιατί δεν λένε τις λεπτομέρειες;; Ολόκληρη και τόσο σημαντική ιστορία, μόνο σε δύο παραγράφους;;; Ο κακός ο Φαραώ δεν τους άφησε να φύγουν και μετά στα καλά καθούμενα ξεκίνησαν λέει καταστροφές.. Γιατί δεν δίνετε στα παιδιά τους διαλόγους;; Γιατί δεν τους δίνετε μέσα απο την λατρεμένη σας παλαιά διαθήκη τους πραγματικούς διαλόγους και το μίσος του Γιαχβέ;; 

Αποσπάσματα της Εξόδου απο τον καλό Γιαχβέ :

Εξ. 6,1               Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς Μωυσῆν· ἤδη ὄψει ἃ ποιήσω τῷ Φαραώ· ἐν γὰρ χειρὶ κραταιᾷ ἐξαποστελεῖ αὐτοὺς καὶ ἐν βραχίονι ὑψηλῷ ἐκβαλεῖ αὐτοὺς ἐκ τῆς γῆς αὐτοῦ.

 ”Τώρα θα δεις τι θα του κάνω του Φαραώ”.. Μα τι μίσος είναι αυτό; Στον Χριστό έκαναν τα χειρότερα πράγματα και τέτοια φράση δεν είπε ποτέ!

Εξ. 7,9               καὶ ἐὰν λαλήσῃ πρὸς ὑμᾶς Φαραὼ λέγων· δότε ἡμῖν σημεῖον ἢ τέρας, καὶ ἐρεῖς Ἀαρὼν τῷ ἀδελφῷ σου· λάβε τὴν ῥάβδον καὶ ῥίψον ἐπὶ τὴν γῆν ἐναντίον Φαραὼ καὶ ἐναντίον τῶν θεραπόντων αὐτοῦ, καὶ ἔσται δράκων.

 Έκανε ποτέ τέτοια ”θαύματα” ο Χριστός; Ράβδος να γίνεται φίδι;.Αυτά δεν είναι θαύματα, αλλά ταχυδαχτυλουργικά κόλπα.. Ήμαρτον Θεέ μου. Ο Χριστός έσωζε ανθρώπους, ψυχές! Δεν έκανε μαγικά για να δείξει τις δυνατότητές Του!

Εξ. 7,11             συνεκάλεσε δὲ Φαραὼ τοὺς σοφιστὰς Αἰγύπτου καὶ τοὺς φαρμακούς, καὶ ἐποίησαν καὶ οἱ ἐπαοιδοὶ τῶν Αἰγυπτίων ταῖς φαρμακείαις αὐτῶν ὡσαύτως.

Εξ. 7,12             καὶ ἔῤῥιψαν ἕκαστος τὴν ῥάβδον αὐτῶν, καὶ ἐγένοντο δράκοντες· καὶ κατέπιεν ἡ ῥάβδος ἡ Ἀαρὼν τὰς ἐκείνων ῥάβδους.

 Αφού δεν πείστηκε ο Φαραώ, έφερε κι αυτός μάγους και άρχισαν να κάνουν ”διαγωνισμό”, κυριολεκτικά.. Ο ”καλός” Γιαχβέ VS τους ”κακούς” μάγους του Φαραώ… Παντοδύναμος και σοφός ”θεος”  ε;;;

Εξ. 7,15             βάδισον πρὸς Φαραὼ τὸ πρωΐ· ἰδοὺ αὐτὸς ἐκπορεύεται ἐπὶ τὸ ὕδωρ, καὶ ἔσῃ συναντῶν αὐτῷ ἐπὶ τὸ χεῖλος τοῦ ποταμοῦ καὶ τὴν ῥάβδον τὴν στραφεῖσαν εἰς ὄφιν λήψῃ ἐν τῇ χειρί σου.

Εξ. 7,16             καὶ ἐρεῖς πρὸς αὐτόν· Κύριος ὁ Θεὸς τῶν Ἑβραίων ἀπέσταλκέ με πρὸς σὲ λέγων· ἐξαπόστειλον τὸν λαόν μου, ἵνα μοι λατρεύσῃ ἐν τῇ ἐρήμῳ· καὶ ἰδοὺ οὐκ εἰσήκουσας ἕως τούτου.

Εξ. 7,17             τάδε λέγει Κύριος· ἐν τούτῳ γνώσῃ ὅτι ἐγὼ Κύριος· ἰδοὺ ἐγὼ τύπτω τῇ ῥάβδῳ τῇ ἐν χειρί μου ἐπὶ τὸ ὕδωρ τὸ ἐν τῷ ποταμῷ, καὶ μεταβαλεῖ εἰς αἷμα·

 Σε όλους τους στίχους βλέπουμς έναν ” θεό” να δίνει οδηγίες στον Μωυσή, για το που θα πάει, τι ώρα, τι θα πει κλπ. Κι επειδή μέχρι τώρα, τίποτα δεν πετυχαίνει, του δίνει και ένα ”plan B” για καλό και για κακό.  Αν πάρουμε την απλή λογική: ‘Ολοι σκεφτόμαστε, πως ο Θεός είναι παντοδύναμος και δεν χρειάζεται ούτε σενάρια, ούτε εναλλακτικά σχέδια για να βγάλει πέρα. Άρα εδώ και πάλι δεν μας παρουσιάζεται ο μοναδικός Τριαδικός Θεός, που όλοι γνωρίσαμε μέσα απο τις αποτελεσματικές και γεμάτες αγάπη πραξείς Του. Μιλάμε για μακάβρια πράγματα, που στα παιδιά δεν τα λένε.. Γιατί μέσα δεν τους έβαλαν τα αποσπάσματα που ο Γιαχβέ κάνει απο μίσος τα ποτάμια αίμα, τους στέλνει βατράχια, ακρίδες, σκνίπες, σκυλόμυγες, θανατώνει ζώα,αρρώστιες, χαλάζι.. Όλα αυτά τα λέει μεσα στην ΠΔ.. 
 Αλλα το καλύτερο είναι το παρακάτω:

Εξ. 10,21           Εἶπε δὲ Κύριος πρὸς Μωυσῆν· ἔκτεινον τὴν χεῖρά σου εἰς τὸν οὐρανόν, καὶ γενηθήτω σκότος ἐπὶ γῆς Αἰγύπτου, ψηλαφητὸν σκότος.

”Άπλωσε το χέρι σου στον ουρανό κι ας απλωθεί σκότος εις όλη την χώρα της Αιγύπτου, πυκνό ψηλαφητό σκότος.”
Εδώ τι να σχολιάσω πια;;; Θα βάλω απλά τα λόγια του Χριστού μας:

Ιω. 8,12   Πάλιν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς ἐλάλησε λέγων· ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾿ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς.

 Αυτός λοιπόν στην παλαιά διαθήκη δεν είναι ο Θεός αν η δυναμή του είναι το σκότος.. Ο Θεός, ο Χριστός είναι το φως!!!

Ιω. 1,5    καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.

 Το σκότος δεν κατάφερε κι ούτε μπορεί να καταφέρει να νικήσει το φως.. Το δυνατό σημείο του Γιαχβέ είναι το σκότος, ενώ ο Χριστός είναι το φως.. Τα βλέπετε να κολλάνε;;  Μαθαίνουν στα παιδιά, οτιδήποτε έχει να κάνει με σκότος, αλλά δεν τους λένε όλη την αλήθεια, γιατί όλα είναι φως φανάρι..

Σελίδα 54

Το Πάσχα των Εβραίων: η πιο μεγάλη τους γιορτή τότε και τώρα!
Το γεγονός της Εξόδου σημάδεψε όσο κανένα άλλο την ιστορία και τη θρησκεία των Εβραίων. Γι’ αυτό και ό,τι έκαναν εκείνη τη νύχτα, τότε που ο Κύριος ξαγρύπνησε … για να βγάλει το λαό του από την Αίγυπτο, συνεχίζουν να το επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα. Εκείνο το βράδυ, κάθε οικογένεια πρόσφερε ως θυσία στο Θεό ένα αρνί για τη σωτηρία όλου του λαού. Το έφαγαν, χωρίς να σπάσουν τα κόκαλά του, μαζί με άζυμο* ψωμί και πικρά χόρτα. Έτσι και σήμερα, κάθε εβραϊκή οικογένεια γιορτάζει το Πάσχα στο σπίτι της. Δειπνούν τρώγοντας αρνί, άζυμο ψωμί και πικρά χόρτα και θυμούνται τα σπουδαία γεγονότα της Εξόδου. Η γιορτή του Πάσχα (στα εβραϊκά Πεσάχ, που σημαίνει διάβαση) είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Εβραίων και διαρκεί μαζί με την Εβδομάδα των Αζύμων οκτώ μέρες.
Οι Χριστιανοί, όταν γιορτάζουν το δικό τους Πάσχα, θυμούνται τον Ιησού Χριστό, που με τη Σταύρωση και την Ανάστασή του τους ελευθέρωσε από κάθε κακό.

 Σχόλιο: Απορώ πως δεν έβαλαν τίτλο: ”  Η πιο μεγάλη μας γιορτή”. Μιλούν ΜΟΝΟ για τους εβραίους.. Παρουσιάζουν σε εικόνα το γεύμα του εβραικού Πάσχα και σε μιάμιση ακριβώς σειρά, λέει στα παιδιά: ”Οι Χριστιανοί, όταν γιορτάζουν το δικό τους Πάσχα, θυμούνται τον Ιησού Χριστό, που με τη Σταύρωση και την Ανάστασή του τους ελευθέρωσε από κάθε κακό.”. Σας ευχαριστούμε που μας αναφέρατε,  μέσα σε ”Ελληνορθόδοξο” σχολικό βιβλίο, τον Χριστο σε μια σειρα…  Επειδή όμως στα παιδάκια παρουσιάζουν το Πάσχα των εβραίων σαν θαύμα, ας δούμε τι έγινε τότε, μέσα απο την παλαιά διαθήκη. Βλέπουμε μόνοι μας πόσα μακάβρια ”θαύματα” κάνει ο Γιαχβέ στην Αίγυπτο. Έσπερνε μίσος, καταστροφή, τιμωρία και σκότος, επειδή ο Φαραώ δεν άφηνε τον ”εκλεκτό” λαό του να φύγει. Αφού ο Γιαχβέ είχε δοκιμάσει πια, όλα τα κόπλα της επιδειξής του, μέσω του Μωυσή, έριξε το τελευταίο του χαρτί: Την δολοφονία  όλων των πρωτότοκων. Έδωσε μάλιστα οδηγίες στον λαό του που μοιάζουν κυριολεκτικά με προετοιμασία σατανιστικής τελετής.

Εξ. 12,1                      Είπεν ο Κυριος προς τον Μωϋσήν και τον Ααρών, όταν ακόμη ήσαν εις την Αίγυπτον·

Εξ. 12,2                     “ο μηνας αυτός θα είναι δια σας η αρχή των άλλων μηνών, ο πρώτος μεταξύ των μηνών του έτους.

Εξ. 12,3                     Λαλησε προς όλον το πλήθος των Ισραηλιτών και ειπέ εις αυτούς· Την δεκάτην αυτού του μηνός θα πάρη κάθε οικογενειάρχης ανά εν πρόβατον δια την οικογένειάν του, δια την οικίαν του.

Εξ. 12,4                     Εάν δε τα μέλη της οικογενείας του είναι ολίγα, ώστε να μη ημπορούν να φάγουν τα πρόβατον, ο οικογενειάρχης θα προσκαλέση από την οικογένειαν του γείτονός του ανάλογον αριθμόν ανθρώπων, εις έκαστον από των οποίων θα υπολογισθή η ανάλογος μερίς από το πρόβατον.

Εξ. 12,5                     Το πρόβατον θα είναι αρτιμελές, χωρίς σωματικήν τινα βλάβην, αρσενικόν ενός έτους. Ημπορείτε να πάρετε η αμνόν η ερίφιον.

Εξ. 12,6                     Τούτο θα διατηρηθή εν ζωή μέχρι της δεκάτης τετάρτης του μηνός, οπότε όλοι οι Ισραηλίται θα σφάξουν αυτό κατά την εσπέραν της ημέρας αυτής.

Εξ. 12,7                     Οι οικογενειάρχαι θα πάρουν από το αίμα του σφαγίου αυτού και θα θέσουν στους δύο παραστάτας και στο ανώφλιον των θυρών των οικιών των, εντός των οποίων αυτοί θα φάγουν τον αμνόν η το ερίφιον.

Εξ. 12,8                     Θα φάγουν δε το κρέας κατά την νύκτα αυτήν, ψημένον εις την φωτιά. Θα το φάγουν με άζυμον άρτον και πικρά χόρτα.

Εξ. 12,9                     Δεν θα φάγετε το κρέας ωμόν η, βραστόν αλλά ψημένον εις την φωτιάν. Και θα φάγετε όλον τον αμνόν και το κεφάλι και τα πόδια και τα εντόσθια

Εξ. 12,10                   Εως το πρωϊ τίποτε δεν θα αφήσετε από αυτό και οστούν δεν θα συντρίψετε από αυτό. Εάν όμως και μείνη κάτι μέχρι το πρωϊ, θα το καύσετε εις την φωτιάν.

Εξ. 12,11                    Κατ’ αυτόν τον τρόπον θα το φάγετε· η μέση σας θα είναι ζωσμένη, τα υποδήματά σας φορεμένα εις τα πόδια σας και αι ράβδοι εις τα χέρια σας. Θα φάτε αυτό βιαστικά. Αυτό είναι Πασχα (=Διάβασις) Κυρίου.

 Εξ. 12,12                   Διότι κατά την νύκτα αυτήν θα περάσω την χώραν της Αιγύπτου και θα θανατώσω κάθε πρωτότοκον της Αιγύπτου από ανθρώπου έως ζώου και θα εκδικηθώ όλους τους ψευδείς θεούς των Αιγυπτίων. Εγώ είμαι ο Κυριος και Θεός.

 

Τους λέει τι θα φοράνε, πως θα το ψήσουν, να φάνε το κεφάλι τα εντόσθια κλπ. Κανονικότατη τελετή! Δεν θα σχολιάσω τίποτα σε σχέση με τον Χριστό σε αυτό το απόσπασμα, διότι βλέπουμε τώρα πια, πως έχουμε να κάνουμε με τον Σατανά κι ας ζορίζονται να το παραδεχτούν κάποιοι. Αυτή λοιπόν η τελετή και η δολοφονιά λένε στα Ελληνόπουλα πως είναι το ”άγιο” πάσχα… Δεν υπάρχουν λόγια πια….
 Δεν χωράνε σε αυτό το άρθρο αυτά που έχει μέσα το βιβλίο, ειλικρινά δεν ξέρω τι να διαλέξω.. Τους μαθαίνουν για τον Σολομώντα και χίλια άλλα πράγματα που πρέπει να δείτε με τα μάτια σας, αν δεν έχετε ψάξει ήδη τι μαθαίνουν στα παιδιά σας. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες μέσα απο το βιβλίο, αλλά πριν το κάνω δείτε αυτά τα λαμόγια να συγκρίνουν τον Ισαάκ, με τον Ιησού Χριστό με τον πιο ύπουλο τρόπο!! Και να τονίσω, οτι μέσα στο βιβλίο έχουν βάλει αποσπασματα απο καινή διαθήκη, τα οποία εντελώς τυχαία είναι εμβόλιμα…

Στη ζωή της Εκκλησίας κάποια γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης θυμίζουν γεγονότα της Καινής Διαθήκης
Η χριστιανική Εκκλησία θεωρεί ότι ορισμένα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης μοιάζουν με κάποια γεγονότα της Καινής Διαθήκης, που βέβαια θα συμβούν πολύ αργότερα. Μοιάζουν μάλιστα τόσο πολύ σαν – κατά κάποιον τρόπο – να είναι εικόνες τους. Π.χ. ο Ισαάκ μοιάζει με το Χριστό. Ας δούμε γιατί:
-Όπως ο Ισαάκ ήταν μοναχοπαίδι του Αβραάμ, έτσι και ο Χριστός είναι ο μονογενής* γιος του Θεού.
-Όπως ο Ισαάκ οδηγήθηκε στη θυσία χωρίς να φταίει, έτσι και ο Χριστός οδηγήθηκε στο Σταυρό, ενώ ήταν αθώος.
-Όπως ο Ισαάκ γλίτωσε το θάνατο, έτσι και ο Χριστός νίκησε το θάνατο και αναστήθηκε.
Γι’ αυτό οι χριστιανοί είδαν τον Ισαάκ σαν μια εικόνα του Χριστού πριν ακόμη γεννηθεί, δηλαδή σαν προεικόνιση, του Χριστού Στην Καινή Διαθήκη ο Απ. Παύλος γράφει: Θέλω να ξέρετε, αδελφοί, ότι όλοι οι πρόγονοι σας προστατεύονταν από τη νεφέλη και όλοι πέρασαν μέσα από τη θάλασσα. Όλοι έφαγαν την ίδια θεόσταλτη τροφή και ήπιαν το ίδιο ποτό. Όλα αυτά τα γεγονότα ήταν για κείνους προεικονίσεις και γράφτηκαν για να μας νουθετήσουν* .Α Κορ 10, 1-4. 11

http://i.imgur.com/YXRmu2j.png

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

https://s2.postimg.org/i6p43wkah/image.png

 

ΜΙΧΑΕΛΑ
ΙΧΝ