Δαϋίδ vs Γολιάθ. Ποιός ήταν ο Θεός του Δαϋίδ;

Στο βιβλίο Βασιλέων Α' της Παλαιάς Διαθήκης διαβάζουμε τη γνωστή σε όλους μας, μάχη του Φιλισταίου Γολιάθ, με τον μετέπειτα Βασιλιά του λαού Ισραήλ, τον Δαϋιδ.

Ο νεαρός τότε Δαϋιδ, βλέποντας ότι κανένας από τον στρατό του λαού Ισραήλ δεν τολμούσε να αντιμετωπίσει τον θηριώδη πολεμιστή Γολιάθ, αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει ο ίδιος.

Δεν θα σταθώ στο κομμάτι της μάχης, ούτε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής, αλλά στο σκεπτικό και τη νοοτροπία του “Θεού” εν ονόματι του οποίου, πήγε ο Δαϋιδ να αντιμετωπίσει τον μεγαλόσωμο πολεμιστή Γολιάθ.
Ο Γολιάθ αφού καταράστηκε τον Δαϋιδ στο όνομα των δικών του θεών:

Α Βασ. 17,43 καὶ εἶπεν ὁ ἀλλόφυλος πρὸς Δαυίδ· ὡσεὶ κύων ἐγώ εἰμι, ὅτι σὺ ἔρχῃ ἐπ᾿ ἐμὲ ἐν ῥάβδῳ καὶ λίθοις; καὶ εἶπε Δαυίδ· οὐχί, ἀλλ᾿ ἢ χείρων κυνός. καὶ κατηράσατο ὁ ἀλλόφυλος τὸν Δαυὶδ ἐν τοῖς θεοῖς αὐτοῦ.
Α Βασ. 17,43 Ο αλλόφυλος λοιπόν αυτός είπε προς τον Δαυίδ· “ως εάν είμαι σκυλί έρχεσαι εναντίον μου με ράβδον και με πέτρες;” Ο Δαυίδ απήντησεν· “όχι, αλλά είσαι χειρότερος από το σκυλί”. Ο Φιλιοταίος κατηράσθη τον Δαυίδ εν ονόματι των θεών του.

παίρνει από τον τελευταίο την εξής απάντηση, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο Βασιλέων Α’ κεφάλαιο 17 στην Παλαιά Διαθήκη:

Α Βασ. 17,45 καὶ εἶπε Δαυὶδ πρὸς τὸν ἀλλόφυλον· σὺ ἔρχῃ πρός με ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν δόρατι καὶ ἐν ἀσπίδι, κἀγὼ πορεύομαι πρός σε ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ Σαβαὼθ παρατάξεως Ἰσραήλ, ἣν ὠνείδισας σήμερον·
Α Βασ. 17,45 Είπε δε ο Δαυίδ προς τον αλλόφυλον· “συ έρχεσαι εναντίον μου με ρομφαίαν και με δόρυ και με ασπίδα. Εγώ δε προχωρώ εναντίον σου εν ονόματι Κυρίου του Θεού του Παντοκράτορος, του Θεού του Ισραηλιτικού λαού, τον οποίον συ σήμερον ενέπαιξες και ύβρισες.
Α Βασ. 17,46 καὶ ἀποκλείσει σε Κύριος σήμερον εἰς τὴν χεῖρά μου, καὶ ἀποκτενῶ σε καὶ ἀφελῶ τὴν κεφαλήν σου ἀπὸ σοῦ καὶ δώσω τὰ κῶλά σου καὶ τὰ κῶλα παρεμβολῆς ἀλλοφύλων ἐν ταύτῃ τῇ ἡμέρᾳ τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ τοῖς θηρίοις τῆς γῆς, καὶ γνώσεται πᾶσα ἡ γῆ, ὅτι ἔστι Θεὸς ἐν Ἰσραήλ·
Α Βασ. 17,46 Σημερον θα σε παραδώση ο Κυριος εις τα χέρια μου, θα σε φονεύσω, θα αποκόψω την κεφαλήν σου και θα δώσω τα μέλη σου και τα μέλη του στρατού των Φιλισταίων κατά την ημέραν αυτήν εις τα πτηνά του ουρανού και εις τα θηρία της γης και θα μάθουν όλοι οι άνθρωποι ότι ο αληθινός Θεός ευρίσκεται στον ισραηλιτικόν λαόν.

Εδώ βλέπουμε ότι ο Δαϋιδ έρχεται να πολεμήσει τον Γολιάθ στο όνομα ενός αιμοδιψή “Θεού”, τον οποίο ονομάζει Θεό του λαού Ισραήλ, πράγμα που φαίνεται από τα εξής λόγια του: θα αποκόψω την κεφαλήν σου και θα δώσω τα μέλη σου και τα μέλη του στρατού των Φιλισταίων κατά την ημέραν αυτήν εις τα πτηνά του ουρανού και εις τα θηρία της γης και θα μάθουν όλοι οι άνθρωποι ότι ο αληθινός Θεός ευρίσκεται στον ισραηλιτικόν λαόν.

Όλο αυτό το μίσος που βγάζει εδώ ο Δαϋιδ, από ποιόν Θεό πηγάζει; Έχει καμία σχέση με τον Αληθινό Θεό και τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος δίδασκε την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων και την αγάπη για τον συνάνθρωπο;

Ο Χριστός ήρθε να δείξει το δρόμο της απαγκίστρωσης από τον ψεύτικο κόσμο του διαβόλου για όλους τους ανθρώπους, η δήλωση του Δαϋιδ ότι ο αληθινός Θεός βρίσκεται στον Ισραηλιτικό λαό, πόσο έχει σχέση με την πραγματικότητα ;
Μπορούμε να φανταστούμε τον Τριαδικό Θεό να αγαπάει έναν μόνο λαό στη γη ;

Ο λεγόμενος, επομένως, Θεός του λαού Ισραήλ, είναι ένα πολύ συγκεκριμένο ον, το οποίο προφανώς, χρησιμοποιούσε το λαό Ισραήλ για να προωθήσει τους ιδιοτελείς σκοπούς του, και κρίνοντας από τον τρόπο σκέψης που ενεφύσησε στον δούλο του Δαϋίδ, καταλαβαίνουμε ότι το ον αυτό, δεν είναι άλλος από τον μισάνθρωπο Διάβολο Σαμαέλ.

Ο Δαϋίδ κλείνοντας λέει στον Γολιάθ το εξής :

Α Βασ. 17,47 καὶ γνώσεται πᾶσα ἡ ἐκκλησία αὕτη ὅτι οὐκ ἐν ῥομφαίᾳ καὶ δόρατι σῴζει Κύριος, ὅτι τοῦ Κυρίου ὁ πόλεμος, καὶ παραδώσει Κύριος ὑμᾶς εἰς χεῖρας ἡμῶν.
Α Βασ. 17,47 Ολον δε αυτό το πλήθος του λαού θα μάθη ότι ο Κυριος δεν σώζει μόνον με το δόρυ και με την ρομφαίαν, ότι ο Θεός είναι ο κυρίαρχος και του πολέμου και ότι ο Κυριος θα σας παραδώση εις τα χέρια μας”.

Για σκεφτείτε είναι δυνατόν ποτέ ένας άνθρωπος του Χριστού, να έλεγε ότι ο Χριστός είναι ο κυρίαρχος ενός φυσικού πολέμου, εδώ στον ψεύτικο κόσμο; Έκανε ή οργάνωσε μήπως ο Χριστός ποτέ, κάποιο πόλεμο στα 33 χρόνια που έζησε εδώ στη γη; Θα παρέδιδε ποτέ ο Χριστός, κάποιον λαό στα χέρια ενός άλλου λαού, στα πλαίσια μια πολεμικής σύρραξης μεταξύ των δύο;

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές, ότι ο προστάτης “Θεός” του Ισραηλιτικού λαού, ο Γιαχβέ, είναι ο Σατανάς ο οποίος επιθυμεί τους πολέμους και το μίσος μεταξύ των ανθρώπων.

Ο Αληθινός Τριαδικός Θεός, που έστειλε τον Υιό του τον Ιησού Χριστό, να μας διδάξει τον τρόπο εξόδου από το Μάτριξ, δηλαδή τον ψεύτικο κόσμο του Διαβόλου καμία σχέση δεν έχει με όλα αυτά.

Όσο μελετάει κανείς τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, τόσο περισσότερο σιγουρεύεται πως ο “Θεός” του Λαού Ισραήλ είναι ο εχθρός του Τριαδικού Θεού, ο μισάνθρωπος Διάβολος.

Chatador

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.