Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, δηλαδή της εφαρμογής της Ατζέντας 2030, έκανε αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη, προειδοποιώντας ότι η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει έναν «μεγάλο κατακλυσμό», όπως αυτόν του Νώε, εάν η υποτιθέμενη κλιματική κρίση συνεχίσει να επιδεινώνεται.
Οι ισχυρισμοί του διεθνιστή Ποντίφικα είναι μέρος ενός νέου βιβλίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.
Ο Πάπας αναφέρθηκε στην Παλαιά Διαθήκη και την ιστορία του Νώε, ο οποίος ακολουθεί τις οδηγίες του οργισμένου Γιαχβέ (καμία σχέση με τον Τριαδικό Θεό της Αγάπης και της μαθηματικής Λογικής) να χτίσει μια κιβωτό για να σώσει την οικογένειά του και όλα τα ζώα προτού μια μεγάλη πλημμύρα εξαλείψει την ανθρωπότητα. Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η πλημμύρα οφείλεται στην οργή του Γιαχβέ.

Ο καθολικός ηγέτης φάνηκε να επικαλείται την ιστορία της Βίβλου για να επιστήσει την προσοχή στις πιθανές επιπτώσεις της επιδείνωσης της δήθεν παγκόσμιας υπερθέρμανσης.
Ο Πάπας είπε ότι τα έθνη θα αντιμετωπίσουν έναν «μεγάλο κατακλυσμό, ίσως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η οργή του Γιαχβέ μπορεί να λειτουργήσει «σωτήρια» καθώς ωθεί τον Νώε να ενεργήσει. Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στην ιταλική εφημερίδα, Corriere Della Sera .
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















