Πακιστανοί μουσουλμάνοι έκαψαν τουρίστα με αφορμή το Κοράνι! VIDEO

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη

Το σώμα 36χρονου άνδρα κάηκε στην βορειοδυτική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa του Πακιστάν, αφού κατηγορήθηκε για βεβήλωση του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Madyan, μια πόλη στην περιοχή Swat, ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο που βρίσκεται 280 χιλιόμετρα (174 μίλια) από την πρωτεύουσα του Ισλαμαμπάντ.


Αξιωματούχοι της αστυνομίας στο Σουάτ ανέφεραν ότι ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, ήταν τουρίστας από το Σιαλκότ του Παντζάμπ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «προσβολή του Κορανίου». Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έκανε ο άνδρας.

«Η αστυνομική μας ομάδα έφτασε στην κύρια αγορά στο Madyan για να συλλάβει τον άνδρα και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά το πλήθος ζήτησε να τον παραδώσουν», είπε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας στο Al Jazeera υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι μια μεγάλη ομάδα εκατοντάδων ανθρώπων, η οποία συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Madyan όπου κρατούνταν ο άνδρας από την αστυνομία, επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις και έσυρε τον άνδρα έξω πριν τον σκοτώσει. Το πώς σκοτώθηκε είναι ασαφές, αν και μια αστυνομική πηγή που εδρεύει στο κεντρικό αρχηγείο της αστυνομίας του Σουάτ, περίπου μία ώρα μακριά από το Madyan, είπε στο Al Jazeera τηλεφωνικά ότι ο άνδρας είχε «βασανιστεί μέχρι θανάτου». Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα μεγάλο πλήθος να φωνάζει θρησκευτικά συνθήματα και να περικυκλώνει ένα φλεγόμενο πτώμα.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ! Προσοχή σκληρές εικόνες!

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας του Σουάτ, ο Ζαχίντ Ουλά Καν, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ομάδα πυρπόλησε επίσης το αστυνομικό τμήμα και ένα αστυνομικό όχημα. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αξιωματούχοι του Πολιτικού Νοσοκομείου στο Madyan επιβεβαίωσαν στο Al Jazeera ότι τουλάχιστον οκτώ άτομα προσήχθησαν κατά την διάρκεια της νύχτας με ελαφρά τραύματα από το περιστατικό, και όλοι έχουν λάβει θεραπεία και έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο επικεφαλής υπουργός της Khyber Pakhtunkhwa, Ali Amin Gandapur, καταδίκασετον θάνατο του τουρίστα και ζήτησε άμεση αναφορά για το περιστατικό από την αστυνομία.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί