Πακιστάν: Διακρίσεις σε βάρος χριστιανών

Διώξεις χριστιανών στο Πακιστάν: Αναφέραμε στις 31 Μαρτίου ένα τέτοιο περιστατικό στο Καράτσι και στις 6 Απριλίου ένα άλλο τέτοιο περιστατικό στη Λαχόρη. Τώρα η έκθεση αναφέρει ότι είναι το τέταρτο τέτοιο περιστατικό. Στην Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν, οι Χριστιανοί, οι Ινδουιστές και άλλες θρησκευτικές μειονότητες υπόκεινται συνήθως σε πολλαπλές μορφές διακρίσεων και παρενόχλησης. Η […]

Διώξεις χριστιανών στο Πακιστάν: Αναφέραμε στις 31 Μαρτίου ένα τέτοιο περιστατικό στο Καράτσι και στις 6 Απριλίου ένα άλλο τέτοιο περιστατικό στη Λαχόρη. Τώρα η έκθεση αναφέρει ότι είναι το τέταρτο τέτοιο περιστατικό. Στην Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν, οι Χριστιανοί, οι Ινδουιστές και άλλες θρησκευτικές μειονότητες υπόκεινται συνήθως σε πολλαπλές μορφές διακρίσεων και παρενόχλησης. Η συνέχιση αυτής της διάκρισης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Παρακαλώ προσευχηθείτε η χριστιανική κοινότητα στο Πακιστάν να αντέξει αυτό το μαρτύριο και να ζήσει μια ανάσταση, και ότι η ανακούφιση θα έρθει σε αυτήν τη θαρραλέα και μακροχρόνια χριστιανική κοινότητα.

04/09/2020 Πακιστάν (International Christian Concern) – Το International Christian Concern (ICC) έχει ενημερωθεί για ένα άλλο περιστατικό στο οποίο  Πακιστανοί Χριστιανοί στερήθηκαν την επισιτιστική βοήθεια εν μέσω της κρίσης COVID-19. Αυτό σηματοδοτεί το τέταρτο περιστατικό που έχει τεκμηριώσει το ICC από τότε που το Πακιστάν τέθηκε σε lockdown από τις αρχές που επιδιώκουν να καταπολεμήσουν την πανδημία.

Σύμφωνα με ένα βίντεο στο Facebook, οι Χριστιανοί δεν έλαβαν επισιτιστική βοήθεια στις 2 Απριλίου σε ένα χωριό που βρίσκεται στον δρόμο Raiwind, κοντά στη Λαχώρη. Ένας ντόπιος πάστορας, ο οποίος ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, επιβεβαίωσε το συμβάν όταν επικοινώνησε με το ICC.

Στο βίντεο του Facebook, ένας νεαρός Χριστιανός ισχυρίζεται ότι μια τοπική επιτροπή τζαμιού διανέμει τρόφιμα στις 2 Απριλίου σε οικογένειες που την χρειάζονται. Ωστόσο, η διοίκηση ζήτησε από τους Χριστιανούς του χωριού να εγκαταλείψουν το τζαμί επειδή η επισιτιστική βοήθεια προοριζόταν μόνο για μουσουλμάνους.

«Εάν αυτή είναι η κατάσταση, τότε ποιες είναι οι ρυθμίσεις για τους Χριστιανούς;» ρώτησε ο χριστιανός στο βίντεο του Facebook. «Ποιος θα τους ταΐσει; Δεν είμαστε πολίτες της ίδιας χώρας; ”

«Η άρνηση της επισιτιστικής βοήθειας και η διάκριση μεταξύ των πολιτών είναι έγκλημα», δήλωσε ο Aftab Hayat, ένας Πακιστανός ηγέτης ΜΚΟ στο ICC. «Οι Χριστιανοί συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις και είναι θύματα θρησκευτικού μίσους. Ωστόσο, η κατάσταση για τους χριστιανούς εν μέσω μέσω της κρίσης του COVID-19 είναι ανησυχητική και χειροτερεύει. Επομένως, οι αρχές πρέπει να λάβουν γνώση της αναπτυσσόμενης κατάστασης. »…

persecution.org, Τουρκικά Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί