• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υφ.Εξωτερικών: «Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα αλλά…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υφ.Εξωτερικών: «Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα αλλά…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές περασμένων ετών, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Τη διαδικασία με την οποία θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα, εν όψει του Πάσχα, περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, τονίζοντας πως η συγκυρία «δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές περασμένων ετών».


Μιλώντας στο Open, επεσήμανε πως έγιναν όλες οι συνεννοήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη του Ισραήλ.

Όπως είπε, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, αεροπλάνο της Aegean θα φύγει από την Αθήνα με προορισμό το Τελ Αβίβ.

Μέσα στο αεροπλάνο θα είναι μόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου με έναν βοηθό του, οι οποίοι δεν θα βγουν καν από το αεροσκάφος κατά την άφιξή του στο Ισραήλ.


Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με όχημα του προξενείου κι ακολούθως θα αναχωρήσει το αεροσκάφος για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπογράμμισε, δε, ότι το Άγιο Φως «θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά» τονίζοντας ότι δεν θα γίνει η διανομή του σε καμία άλλη πόλη της χώρας.

Μίλησε εξάλλου για διαδικασία η οποία είναι πρωτοφανής, ενώ επεσήμανε πως κι ο ίδιος περίμενε αυτήν την ημέρα για να βρεθεί στον Πανάγιο Τάφο με την ελληνική αντιπροσωπεία.

(Sputniknews – φωτο:video screenshot)