Τη διαδικασία με την οποία θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα, εν όψει του Πάσχα, περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, τονίζοντας πως η συγκυρία «δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές περασμένων ετών».
Μιλώντας στο Open, επεσήμανε πως έγιναν όλες οι συνεννοήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη του Ισραήλ.
Όπως είπε, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, αεροπλάνο της Aegean θα φύγει από την Αθήνα με προορισμό το Τελ Αβίβ.
Μέσα στο αεροπλάνο θα είναι μόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου με έναν βοηθό του, οι οποίοι δεν θα βγουν καν από το αεροσκάφος κατά την άφιξή του στο Ισραήλ.
Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με όχημα του προξενείου κι ακολούθως θα αναχωρήσει το αεροσκάφος για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Υπογράμμισε, δε, ότι το Άγιο Φως «θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά» τονίζοντας ότι δεν θα γίνει η διανομή του σε καμία άλλη πόλη της χώρας.
Μίλησε εξάλλου για διαδικασία η οποία είναι πρωτοφανής, ενώ επεσήμανε πως κι ο ίδιος περίμενε αυτήν την ημέρα για να βρεθεί στον Πανάγιο Τάφο με την ελληνική αντιπροσωπεία.
(Sputniknews – φωτο:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 5 άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο
- Ποιό είναι το πραγματικό Χόκινς που έγινε διάσημο από τη σειρά «Stranger Things», vid
- Τα καταστροφικά λάθη που κάνουν τον χειμώνα όσοι έχουν αυτοκίνητα, vid
- Θεσσαλονίκη: Ελέγχοι και παραβάσεις Κ.Ο.Κ. στα Διαβατά από την αστυνομία
- Αυτό είναι το πιο επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο single όλων των εποχών!
- «The Merchants of Joy»: Το νέο ντοκιμαντέρ για τους πωλητές χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Νέα Υόρκη
- Το viral ΒΙΝΤΕΟ με τους Τραμπ και Νετανιάχου να «πιλοτάρουν» Β-2
- Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έλαβε πληροφορίες ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν επιθέσεις
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με οδηγό μηχανής τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στον Φοίνικα
- Η ρωσική αεροπορία έλαβε τα τελευταία καινούργια Su-35 για το 2025, vid









