Ξεκίνησε η περιφορά του πρώτου Επιταφίου στη Θεσσαλονίκη

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με τη δέουσα κατάνυξη τελείται αυτήν την ώρα η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο επιτάφιος του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά «βγαίνει» στους δρόμους, παραδοσιακά, κάθε χρόνο πρώτος, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον ακολουθήσουν εργαζόμενοι στα καταστήματα της αγοράς που παραμένει ανοιχτή. Πρόκειται για ένα έθιμο που τηρείται πιστά εδώ και πολλά χρόνια και η περιφορά του αρχίζει κάθε Μεγάλη Παρασκευή στις 5 το απόγευμα.

Εκατοντάδες πιστοί, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια και υπό τους ήχους της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και της φιλαρμονικής, ακολουθούν – μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω πανδημίας – την πένθιμη πομπή που κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, γυναίκες έραναν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα, ψάλλοντας το ««Ω γλυκύ μου έαρ».


Παραδοσιακά είναι ο πρώτος επιτάφιος που βγαίνει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Το παρών δίνουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

(Protothema)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί