Ο επιτάφιος του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά «βγαίνει» στους δρόμους, παραδοσιακά, κάθε χρόνο πρώτος, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον ακολουθήσουν εργαζόμενοι στα καταστήματα της αγοράς που παραμένει ανοιχτή. Πρόκειται για ένα έθιμο που τηρείται πιστά εδώ και πολλά χρόνια και η περιφορά του αρχίζει κάθε Μεγάλη Παρασκευή στις 5 το απόγευμα.
Εκατοντάδες πιστοί, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια και υπό τους ήχους της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και της φιλαρμονικής, ακολουθούν – μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω πανδημίας – την πένθιμη πομπή που κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, γυναίκες έραναν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα, ψάλλοντας το ««Ω γλυκύ μου έαρ».
Παραδοσιακά είναι ο πρώτος επιτάφιος που βγαίνει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Το παρών δίνουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
(Protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Την «αντί-Eurovision» φέρνουν οι Ρώσοι: «Κάποιοι θέλουν να ψηφίζουν άνδρες με γυναικεία φορέματα»
- Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο
- Πλεύρης: Η Κρήτη θα αποσυμφορηθεί τις επόμενες ημέρες
- Σε κάθειρξη 18,5 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος για συνεργασία με “φιλοουκρανική” οργάνωση
- Έρχεται αποχώρηση-«βόμβα» από τη Eurovision λόγω Ισραήλ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
Κύρια Θέματα

















