Ο επιτάφιος του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά «βγαίνει» στους δρόμους, παραδοσιακά, κάθε χρόνο πρώτος, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον ακολουθήσουν εργαζόμενοι στα καταστήματα της αγοράς που παραμένει ανοιχτή. Πρόκειται για ένα έθιμο που τηρείται πιστά εδώ και πολλά χρόνια και η περιφορά του αρχίζει κάθε Μεγάλη Παρασκευή στις 5 το απόγευμα.
Εκατοντάδες πιστοί, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια και υπό τους ήχους της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και της φιλαρμονικής, ακολουθούν – μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω πανδημίας – την πένθιμη πομπή που κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, γυναίκες έραναν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα, ψάλλοντας το ««Ω γλυκύ μου έαρ».
Παραδοσιακά είναι ο πρώτος επιτάφιος που βγαίνει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Το παρών δίνουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
(Protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Και ενώ όλοι στην Ελλάδα ασχολούνται με αυτά, συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό…
- Αίθριος ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις – Ασθενείς βροχές σε Κέρκυρα, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία
- Μακελειό στο Σίδνεϊ: Δεκάδες εξακολουθούν να νοσηλεύονται
- Η viral φωτογραφία της NASA – Δείτε σμήνος αστεριών να σχηματίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Στις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δωρόσημο οικοδόμων
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»
- Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 – Προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
- Αυτόν ονόμασε ο Τραμπ πρεσβευτή στο Ελ Σαλβαδόρ
- Ποιά η μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ εν μέσω «οικονομικού στραγγαλισμού»
- Οι Rolling Stones ακυρώνουν τα σχέδια για περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη το 2026









