Ξέφυγαν οι Τούρκοι και…ποζάρουν με τον «τίτλο ιδιοκτησίας» της Αγίας Σοφίας! «Καρφιά» και κατά του Τραμπ

Έφτασαν μέχρι αυτό το σημείο!

Όταν ο ίδιος ο ΥΠΕΞ της γείτονος βγαίνει στις κάμερες και…ποζάρει με τον υποτιθέμενο τίτλο ιδιοκτησίας της Αγίας Σοφίας τότε τα λόγια είναι περιττά!

Ο λόγος για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος γεμάτος καμάρι βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή κραδαίνοντας σε μεγάλη κορνίζα του…τίτλους ιδιοκτησίας του ναού-συμβόλου της Ορθοδοξίας.

«567 χρόνια μετά την Άλωση είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία και η Κωνσταντινούπολη»

Και συνέχισε:

«Η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία μας κι εμείς αποφασίζουμε. Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι δικό μας θέμα, είναι οθωμανική ιδιοκτησία. Έχει καθιερωθεί ως τζαμί από το 1462», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ποζάροντας στον φακό με τους «τίτλους ιδιοκτησίας», εικόνα την οποία ανήρτησε και στα social media:

Προαναγγέλλοντας κυβερνητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε:

«Στις 2 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει και εμείς θα αποφασίσουμε σύμφωνα με την εθνική μας κυριαρχία. Θα κάνουμε ο τι πει ο λαός μας και το δικαστήριο»

Επίθεση στον Τραμπ μέσω…Αγίας Σοφίας

Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε με τη σειρά του στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωσή του σχετικά με την Αγία Σοφία.

Θυμίζουμε πως η Ουάσινγκτον εν ολίγοις κάλεσε τον Ερντογάν να χαμηλώσει τους τόνους και να σεβαστεί την Αγία Σοφία και την ιστορία της.

Με χαρακτηριστικά «καρφιά» κατά του Τραμπ και σχολιάζοντας εμμέσως τα βίαια γεγονότα στις ΗΠΑ, ο Τσαβόσογλου είπε:

«Oι ΗΠΑ καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στα εσωτερικά τους ζητήματα σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. H Aγία Σοφία και το Καριγιέ (Μονή της Χώρας) είναι στην ιδιοκτησία της Τουρκίας, και κάθε απόφαση γι᾽αυτά είναι μια υπόθεση που αφορά το εσωτερικό της Τουρκίας. Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν δεν είναι αρμοδιότητα άλλων χωρών.

Όταν είναι ξεκάθαρα τα βήματα που κάνει η Τουρκία για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και την βελτίωση τους, είναι ιλαροτραγωδία οι ΗΠΑ με εκθέσεις τους να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη την ώρα που αυξάνεται ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η εναντίωση στο Ισλάμ».

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί