Τι θα απογίνει η πίστη μας; Ιερώνυμος: Εγώ θα μιλήσω τελευταίος!

Το τελευταίο διάστημα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, βρίσκεται στο επίκεντρο. Η πρόθεση συμφωνίας για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Το θέμα βέβαια, δεν είναι μόνο η πρόθεση συμφωνίας, την οποία το σύνολο των Κληρικών δεν δέχεται. Το θέμα είναι οι αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο Σύνταγμα, οι οποίες μπορούν να γίνουν ακόμα και αν ο Αρχιεπίσκοπος δεν υπογράψει να γίνει ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους (;). Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί.

Πολλοί φοβούνται ότι θα βγει η αναφορά στην Αγία Τριάδα από το Σύνταγμα, ενώ πολλοί εκφράζουν τον φόβο τους για το αύριο. Είναι πιθανό να έχουμε μια Ορθοδοξία, η οποία δεν θα έχει στο κέντρο της τον Χριστό;

Πολλοί θα πούνε, ότι αυτές οι φοβίες δεν είναι λογικές, αλλά είναι όντως έτσι τα πράγματα; Κακά τα ψέματα, τον κόσμο τον απασχολούν αυτά τα θέματα γιατί χωρίς Χριστό, τι Ελλάδα θα μας απομείνει;

Προς Θεού, κανένας δεν λέει ότι ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί να γίνει κάτι που θα βλάψει την πίστη. Ζούμε όμως, σε καιρούς πονηρούς οπότε θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να διαβάσουμε τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για την πρόθεση συμφωνίας (διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας):

«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ θα μιλήσω τελευταίος», δήλωσε σήμερα από την Λιβαδειά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ερωτηθείς από το Star Κεντρικής Ελλάδος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου .

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu