Μπορεί την περασμένη βδομάδα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αλλά και των ΜΜΕ να ασχολήθηκε μόνο σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας κατά το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο υπάρχει άλλο ένα θέμα που απασχολεί κυρίως τους γονείς.
Τεράστιο ντόρο στα social media και όχι μόνο έχει προκαλέσει το νέο εξώφυλλο από το βιβλίο θρησκευτικών της Γ’Γυμνασίου.
Οι διαμαρτυρίες χιλιάδων γονέων βασίζονται ως επί το πλείστον στο ότι από το εξώφυλλο του συγκεκριμένου σχολικού βιβλίου λείπει ο σταυρός, ενώ μάλιστα η «αρχιτεκτονική» του ζωγραφισμένου ναού παραπέμπει σε κάτι από…Ισλάμ.
Για του λόγου το αληθές:

Παρουσιάζεται η Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου με ελικοειδείς απολήξεις, που παραπέμπουν σε καπνό, δίνοντας μία…αλληγορική διάσταση στο εξώφυλλο από το οποίο ωστόσο λείπει η ουσία!
Μάλιστα μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις διαμαρτυρίες αρκετών γονέων που έβαλαν στο στόχαστρο το Υπ.Παιδείας, ο δημιουργός του έργου που απεικονίζεται στο εξώφυλλο μίλησε στο Ethnos.gr σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για το συγκεκριμένο έργο εκφράστηκαν αντιρρήσεις σχετικά με τις ελικοειδείς απολήξεις που μοιάζουν με καπνό, που ξεκινούν από τις απολήξεις της σκεπής του καμπαναριού και του ναού, και κατευθύνονται προς τον ουρανό.
Αυτή είναι μια σουρεαλιστική, ασυνείδητη, ζωγραφική κίνηση που έχει για μένα μεταφυσικό βάθος, σαν ένας τρόπος να επικοινωνήσεις με τον Θεό, κάτι σαν το θυμίαμα που ανεβαίνει στον ουρανό: “Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου”.
Παρεξηγήθηκε και η αχνή παρουσία μιας μορφής που μπορεί να είναι μέρος του παραδείσου, αλλά μπορεί και να κρατάει μια απόσταση, να αισθάνεται αποκομμένη από τη “γιορτή”».
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Καμπανάκι» της Ισπανίας στον ΠΟΥ για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο μιας παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων
- ‘Αλλος άνθρωπος! Της έφυγε το φίλτρο σε ζωντανή μετάδοση, vid
- Κυψέλη: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 64χρονος που επιχείρησε να βιάσει 25χρονη ΑμεΑ
- «Όποιος θέλει να φύγει να το κάνει σήμερα»: Στο ίδιο έργο θεατές, όλοι περιμένουν το χτύπημα στο Ιράν
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Σάββατο τα ΜΜΜ
- Δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος παρέθεσε ο ΠτΔ
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Συμμετέχει και η ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία
- Φάση των «16» σε Europa και Conference League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ΠΑΟ και ΑΕΚ
- Mercosur: Ο Μακρόν μιλά για «δυσάρεστη έκπληξη» και «ασέβεια» από την πλευρά της Φον ντερ Λάιεν
- Βουλή: Παραδόθηκε στον Νικ. Κακλαμάνη το πόρισμα της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ









