• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θερμικές κάμερες για τον Έβρο δώρισε η Εκκλησία στις ένοπλες δυνάμεις

Θερμικές κάμερες για τον Έβρο δώρισε η Εκκλησία στις ένοπλες δυνάμεις

Τέσσερις θερμικές κάμερες για τον Έβρο δώρισε η Εκκλησία στις ένοπλες δυνάμεις. Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο υπουργός Αμύνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσερχόμενος στην Ιερά Σύνοδο.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στο Συνοδικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέλαβε ως δωρεά από την Εκκλησία της Ελλάδος, τέσσερις θερμικές κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Πρόκειται για συστήματα που μπορούν να παρατηρήσουν και να ανιχνεύσουν άρμα μάχης στα 5 χλμ, κίνηση ανθρώπου στα 2,5 χλμ, ενώ στο 1 χλμ μπορεί να γίνει και αναγνώριση προσώπου, όπως μετέδωσε το orthodoxianewsagency.gr, προσθέτοντας ότι τα συστήματα ζητήθηκαν από τις δυνάμεις του στρατού στον Έβρου, με τη διαμεσολάβηση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου.

Προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαμήνυσε ότι ο φράχτης στον Έβρο κατασκευάζεται κανονικά.


«Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Αισθάνεται κανείς ότι τίποτε δεν τελειώνει» δήλωσε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του υπουργού και υπογράμμισε ότι ο σύνδεσμος της Εκκλησίας με τις ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ παλιός.

«Πρόκειται για ένα συμβολικό δώρο, μια μικρή συμβολή στους κόπους και τις θυσίες σας, που συμβολίζει ότι είμαστε κοντά σας, ότι είμαστε μαζί σας» ανέφερε Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι ανέκαθεν οι ένοπλες δυνάμεις αγωνίζονταν για τα εθνικά δίκαια με τη βοήθεια της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι κατά του πολέμου, αλλά υπέρ του δικαίου.

Τα θέματα που συζητά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει σήμερα και αύριο, Τετάρτη, με δύο θέματα να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης.


Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος συζητά για την επιστολή που έστειλε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφορικά με το θέμα της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος θα ασχοληθεί με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών μετά την 5η Ιουνίου οπότε και εκπνέει η ισχύς της ΚΥΑ που προβλέπει μέγιστο αριθμό πιστών στους ναούς στους 50, καθώς κι έναν άνθρωπο ανά 10 τ.μ.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •