Θεοφάνεια στην Πάτρα: Βούτηξαν για τον σταυρό και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, vid

Δεκάδες τολμηροί βούτηξαν στην Πάτρα και έδωσαν μάχη για τον Τίμιο Σταυρό στα φετινά Θεοφάνεια. Η ελληνική σημαία που ξεδίπλωσαν κέντρισε τα βλέμματα…

Με κατάνυξη γιορτάστηκαν στην Πάτρα, τα Άγια Θεοφάνεια με τον καιρό να είναι ηλιόλουστος και με την παρουσία πλήθους κόσμου στην τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού.

Ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου δεκάδες τολμηροί Πατρινοί βούτηξαν στα κρύα νερά για τον Σταυρό που τον έπιασε ο 15χρονος Χρήστος Βουκελάτος. Ο Μητροπολίτης δώρισε στο νεαρό έναν χρυσό σταυρό.

Οι κολυμβητές προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης όταν άνοιξαν την ελληνική σημαία μέσα στη θάλασσα και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο. Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, τελέστηκε η Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του κ. Χρυσόστομου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς υγειονομικά μέτρα, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων. Δείτε τις εικόνες από τα όσα έγιναν το πρωί στην Πάτρα.

(Thebest – φωτο:

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί