• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τέλος ο Επίσκοπος Χρυσόστομος από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Αυστραλίας

Τέλος ο Επίσκοπος Χρυσόστομος από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Αυστραλίας

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας έπαυσε των καθηκόντων του τον επικεφαλής της εκκλησίας της, Επίσκοπο Χρυσόστομο.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο “Νέο Κόσμο” ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας κ. Βασίλειος Γκόνης.

Με μια λιτή του δήλωση ο κ. Γκόνης μας είπε:

“Στις 21 Νοεμβρίου 2019, η απασχόληση του π. Νικολάου Χατζηγιώργου, Επισκόπου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, τερματίστηκε με άμεση ισχύ.

Δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το ζήτημα”.

Οι λόγοι που δεν θα γίνουν άλλα σχόλια πιστεύεται ότι. είναι καθαρά νομικοί.

Αύριο (Κυριακή) θα γίνει η γενική συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας και είναι πιθανόν το θέμα που προέκυψε να τεθεί προς συζήτηση από τα μέλη και το συμβούλιο να δώσει περεταίρω εξηγήσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις σίγουρα δεν είναι άσχετες με το θέμα οπου προέκυψε τις τελευταίες μέρες.

Όπως γράψαμε στο “Νέο Κόσμο” της Πέμπτης, πρόκειται για emails που στάλθηκαν σε διάφορα άτομα (και στο «Νέο Κόσμο») με «αυστηρώς ακατάλληλο» περιεχόμενο.
Ο αποστολέας των μηνυμάτων είναι άγνωστος.

Στα μηνύματα που μας στάλθηκαν περιέχονται και άλλες βαρύτατες κατηγορίες.

Ο «Νέος Κόσμος», o οποίος δεν ισχυρίζεται ότι έγινε κάτι παράνομο, ζήτησε την περασμένη Τρίτη από τον Πρόεδρό της Κοινότητας Ν. Αυστραλίας , κ. Βασίλη Γκόνη να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Μας απάντησε εγγράφως, τότε, ο κ. Γκόνης με την ακόλουθη δήλωση:

“Στις 13 Νοεμβρίου 2019, μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΑ (GOCSA) (καθώς επίσης και εγώ) λάβαμε μήνυμα μέσω email (ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) από άγνωστη πηγή, που περιλάμβανε συνημμένα σε μορφή εικόνων και επικοινωνιών. Οι εικόνες και τα συνημμένα απεικόνισαν εξαιρετικά ακατάλληλο περιεχόμενο και επικοινωνίες και ως τέτοιο έθεσαν θέματα τα οποία η GOCSA (Κοινότητα) παίρνει πολύ σοβαρά.

Αμέσως μετά τη λήψη του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΑ
• Ανέφερε το θέμα στην αστυνομία
• Ξεκίνησε τη δική της έρευνα και
• Ζήτησε από εξωτερικούς νομικούς συμβούλους και ιατροδικαστικούς εμπειρογνώμονες βοήθεια με την έρευνα.
Ένας υπάλληλος έχει αποσυρθεί έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η έρευνα θα διεξαχθεί ταχέως. Εν αναμονή αυτού, και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του θέματος, δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.
Βασίλης Γκόνης”.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και ο Επίσκοπος Χρυσόστομος παύθηκε άμεσα. Δεν δόθηκαν όμως εξηγήσεις για τους λόγους της απόλυσής του, ούτε και ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Ένα από τα πολλά θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την γενική συνέλευση της Κυριακής, εκτός από την παύση του Επισκόπου Χρυσοστόμου, είναι και η φερόμενη χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Μάρκου. Μέλη της Κοινότητας ζητούν να μάθουν πότε και από ποιον χειροτονήθηκε.

Από Νέος Κόσμος, ΦΩΤΟ pexels