• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεδρίασε η κοινή επιτροπή Εκκλησίας και υπουργείου Τουρισμού, για τον θρησκευτικό τουρισμό

Συνεδρίασε η κοινή επιτροπή Εκκλησίας και υπουργείου Τουρισμού, για τον θρησκευτικό τουρισμό

Συνεδρίασε για πρώτη φορά, σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας συνεννόησης, η κοινή επιτροπή Εκκλησίας και υπουργείου Τουρισμού, για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού και επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση ώριμων έργων για τα οποία έχουν καταθέσει προτάσεις οι μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, αλλά και στις δράσεις προβολής και προώθησης του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδας, συμμετείχαν ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, που είναι ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής και το μέλος της, Παναγιώτη Πόγκα. Συμμετείχαν ο μητροπολίτης Πέτρας, Γεράσιμος, εκπρόσωπος της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και υπεύθυνος του Συνοδικού Γραφείου του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης, ο μητροπολίτης Ρόδου, Κύριλλος, ως εκπρόσωπος των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου και ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχειρίσεως Έργων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την πλευρά του υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Λούλης, η πρόεδρος του ΕΟΤ, ‘Αντζελα Γκερέκου, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.