• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκίνηση στην Ινδία: Ορθόδοξοι χριστιανοί έκαναν την πρώτη τους λειτουργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκίνηση στην Ινδία: Ορθόδοξοι χριστιανοί έκαναν την πρώτη τους λειτουργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατάφεραν σήμερα οι Ορθόδοξοι Ιερείς να τελέσουν την πρώτη Θεία Λειτουργία στην Κεράλα της Ινδίας.

Σε Εκκλησία που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ λειτούργησαν σήμερα για πρώτη φορά Ορθόδοξοι Ιερείς στην πόλη Κεράλα της Ινδίας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το γεγονός αυτό έρχετια τρεις ημέρες μετά αφότου εκδιώχθηκαν από την Εκκλησία, Ιακωβίτες Ιερείς, έπειτα από απόφαση του 2017 που εξέδωσε το ανώτατο δικαστήριο.

Ακολουθώντας τις εντολές της δικαιοσύνης, οι αρχές προσπάθησαν την Πέμπτη να απομακρύνουν τους καταληψίες, οι οποίοι απειλούσαν πως θα πέσουν στο ποτάμι δίπλα στην Εκκλησία.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ιερείς και ορθόδοξοι πιστοί εισήλθαν στην Εκκλησία για πρώτη φορά.

Η χρόνια κόντρα Ορθοδόξων και Ιακωβιτών χειροτέρεψε κατά πολύ την περασμένη Πέμπτη μιας και εκατοντάδες υποστηρικτές των Ιακωβιτών κατασκήνωσαν μέσα στον προαύλιο χώρο εκκλησίας μέχρις ότου η αστυνομία αναγκάσθηκε να σπάσει την πόρτα και να απομακρύνει τους διαδηλωτές.

Να θυμίσουμε πως οι Ιακωβίτες υπάρχουν εξαιτίας της ιδιότυπης συμμαχίας που έχουν συνάψει με το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Δείτε παρακάτω βίντεο:

ΠΗΓΗ: ekklisiaonline, ΦΩΤΟ Pexels