«Στόχος επετεύχθη» για τα παιδιά Ελληνορθόδοξου Ορφανοτροφείου στα Φίτζι

Ομογενείς κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Paradise 4 Kids» προς συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου (van) που θα μπορεί να μεταφέρει τα παιδιά Ελληνορθόδοξου Ορφανοτροφείου των Φίτζι στο σχολείο, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες.

«Από γιαγιάδες και παππούδες οι οποίοι έκαναν δωρεές, έως μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους που ζητούσαν να δώσουν το χαρτζιλίκι τους ή από τις αποταμιεύσεις τους, έως νέους και ανθρώπους μέσης ηλικίας, όλοι ανταποκρίθηκαν στην εκστρατεία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ή ‘σκάναραν’ τους κωδικούς μας QR codes στα τηλέφωνά τους για να καταβάλουν χρήματα στον έρανο», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», ο Δημήτρης Χιουζ (Demetri Hughes), ειδικός σε θέματα marketing και επικοινωνίας, ο οποίος μαζί με την Δρ Ελένη Αθηνοδώρου (Dr Eleni Athinodorou) και μία μικρή ομάδα εθελοντών συντέλεσταν στην επιτυχία του εράνου αυτού, ο οποίος ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα του 2021.

Όπως είχε γράψει ο «Νέος Κόσμος», όχι πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας στα Φίτζι, τα παιδιά του Ελληνορθόδοξου Ορφανοτροφείου της St. Tabitha απώλεσαν το μοναδικό μέσο, ένα μικρό λεωφορείο, που είχαν για τη μεταφορά τους προς και από το σχολείο, όπου εκτός από τα μαθήματα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με φίλους τους.


Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης… προέκυψε η τηλε-εκπαίδευση, αλλά με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις το πρόβλημα της μεταφοράς κατέστη πραγματικότητα.

«Συνεργαζόμενοι με μία μικρή ομάδα εθελοντών θέσαμε ένα φιλόδοξο στόχο, την αγορά ενός μικρού λεωφορείου, 12 θέσεων», επεσήμανε ο κ. Hughes.

«Η ‘απάντηση’ της κοινότητας σε αυτήν την εκστρατεία συνεχίστηκε πέρα από την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», πρόσθεσε.

Ελληνοαυστραλοί και Αυστραλοί ανταποκρίθηκαν και σε διάστημα λίγο περισσότερο των δύο μηνών συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, ένα ποσό περί τα 60.000 δολ., για την απόκτηση του μικρού λεωφορείου.

Ο κ. Hughes εξήγησε πως μετά τον έρανο υπήρξε ένα πρόβλημα με την αγορά του αυτοκινήτου λόγω προβλημάτων στην προμήθειά του.

Στο μεταξύ, «μπορέσαμε να νοικιάσουμε στο μεταξύ ένα όχημα, με κόστος 100 δολ. την ημέρα για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα ξεκινούσαν τη σχολική χρονιά μαζί με τους συμμαθητές τους».

«Σήμερα, ωστόσο, είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι χάρη σε αυτόν τον έρανο, αποκτήθηκε και παραδόθηκα ένα σχεδόν καινούργιο, πρώην κυβερνητικό, μικρό λεωφορείο, μέσω μίας τοπικής αντιπροσωπείας … τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μας επέτρεψαν να αγοράσουμε επίσης ένα ‘πακέτο’ ασφάλειας, μία 12μηνη συμφωνία για σέρβις, προστασία για τα καθίσματα και τα τζάμια, φώτα ομίχλης και ένα ολοκαίνουριο πλυντήριο για το Ορφανοτροφείο», υπογράμμισε.

Το όχημα μάλιστα δε θα μεταφέρει μόνο τα παιδιά από και προς το σχολείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά η απόκτησή του διευρύνει τις ευκαιρίες τους για ψυχαγωγικές δραστηριότητες τα Σαββατοκύριακα.


Ο π. Μελέτιος, επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Αποστολής στα Φίτζι, επεσήμανε ότι «τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα με το νέο τους όχημα», κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες.

«Αυτό το μικρό λεωφορείο δε θα μπορούσε να έχει έρθει σε πιο κατάλληλη στιγμή. Μπορούμε εντέλει να μεταφέρουμε όλα τα παιδιά σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις με ένα μόνο όχημα. Το να έχουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο κάνει τη ζωή κάθε μέρα πιο εύκολη για όλους μας και αυξάνει τη δυνατότητά μας να παράσχουμε νέες και ουσιαστικές εμπειρίες στα παιδιά του Ορφανοτροφείου της St. Tabitha», είπε.

«Εκτός από το αυτοκίνητο, χρειαζόταν ένα πλυντήριο και χάρη στη γενναιοδωρία των ανθρώπων, ξεπεράσαμε το στόχο που είχε τεθεί αρχικά και καταφέραμε να το αγοράσουμε κι αυτό. Έχει εγκατασταθεί και πλένει για 27 παιδιά», συμπλήρωσε.

Η υποστήριξη από την εκκλησία και την κοινωνία σε αυτή την εκστρατεία έδωσε κίνητρο στην Δρ Αθηνοδώρου, διευθύντρια Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης για την «Paradise 4 Kids» στα Φίτζι, να προχωρήσει με τα επόμενα σχέδια της οργάνωσης.

«Τα Φίτζι αποτελούν πρόσφατη προσθήκη στο φιλανθρωπικό έργο της ‘Paradise 4 Kids’ … είναι ένας σκοπός πολύ κοντά την καρδιά μου. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν», εξήγησε η ίδια.

«Η νέα επιτροπή εράνων έχει κάνει καταπληκτική δουλειά σε αυτήν την εκστρατεία και οι ικανότητες και το ταλέντο τους θα συνεχίσουν να τίθενται στην υπηρεσία καλών σκοπών, καθώς υλοποιούμε άλλες εκστρατείες για να χρηματοδοτήσουμε μελλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την Αποστολή», είπε.


«Είναι συναρπαστικό να μπορούμε να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους στα Φίτζι, με τη Χάρη του Θεού. Τώρα που υλοποιήσαμε την υπόσχεσή μας να παραδώσουμε ένα μικρό λεωφορείο για τα παιδιά, σχεδιάζουμε να αρχίσουμε τη συγκέντρωση πόρων για τα επόμενα σχέδια, να βοηθήσουμε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατόν ζωή και να φτάσουν τις πραγματικές προοπτικές τους», πρόσθεσε.

Το Ορφανοτροφείο της St. Tabitha (Orphanage / Children’s Home) λειτουργεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, κ. Μύρωνος.

Βρίσκεται στην Lautoka, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Φίτζι και φιλοξενεί σχεδόν τριάντα παιδιά και νέους, προσφέροντάς τους την ασφάλεια και την αγάπη που χρειάζονται, ενώ φροντίζει παράλληλα για τη μόρφωσή τους, την κοινωνική και ψυχική τους στήριξη και σωστή ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: neoskosmos. com / photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί