• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην υπηρεσία του Χριστού ή του Γιαχβέ; Εξωφρενική απαίτηση ιερέα για τα Χριστούγεννα ανάβει φωτιές

Στην υπηρεσία του Χριστού ή του Γιαχβέ; Εξωφρενική απαίτηση ιερέα για τα Χριστούγεννα ανάβει φωτιές

Μεταδίδουμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη. Αν ισχύει η παρακάτω καταγγελία, τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε άποψη!

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσίευσε στο onlarisa.gr ούτε λίγο, ούτε πολύ, ιερέας στη Λάρισα βάζει «ταρίφα» για να λειτουργήσει ενόψει Χριστουγέννων!

Η λίστα του ιερέα περιλαμβάνει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και συγκεκριμένα κρασιά, ενώ αφορά τους ενορίτες στη Λάρισα που θέλουν να τελέσουν το Σαρανταλείτουργο, που γίνεται τις ημέρες νηστείας των Χριστουγέννων.

Σημείωση: Το Σαρανταλείτουργο είναι η τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί σαράντα συνεχείς ημέρες και γίνεται συνήθως τις ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι την 25 Δεκεμβρίου.

Γυναίκα από τη συγκεκριμένη ενορία διαμαρτυρήθηκε στη Μητρόπολη για την «ταρίφα» του ιερέα για την τέλεση της ακολουθίας για την οποία απαιτεί το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας έως και δύο λίτρα, συγ­κεκριμένα κρασιά ετικέτας, τύπου Νάμα και όχι άλλη μάρκα και το κυριότερο 25 ευρώ «κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου».

Στο κείμενο που διανεμήθηκε στην εκκλησία προς τους πιστούς δίνονται και άλλες οδηγίες για το τελετουργικό του Σαρανταλείτουργου, το οποίο θα είναι για την οικογένεια και τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Αυτό σημαίνει ότι συγγενείς, γείτονες και άλλα φιλικά πρόσω­πα θα πρέπει να κάνουν άλλο σαρανταλείτουργο προσφέροντας όλα τα πα­ραπάνω υλικά και φυσικά και άλλα 25 ευρώ, αναφέρει το onlarissa.gr.

Τα σχόλια δικά σας.