Στην δημοσιότητα η πρώτη σελίδα του Καταστατικού της νέας «Εκκλησίας της Ουκρανίας»

Η πρώτη σελίδα από το προσχέδιο του Καταστατικού Χάρτη της νέας «Εκκλησίας της Ουκρανίας» βλέπει το φως της δημοσιότητας.

 Θα ακολουθεί το μοντέλο της Εκκλησίας της Κρήτης και δεν θα μπορεί να προβεί σε αγιοκατάταξη.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η πρώτη σελίδα από το προσχέδιο του Καταστατικού Χάρτη της νέας «Εκκλησίας της Ουκρανίας» το οποίο συζητήθηκε και φέρεται να εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με αυτό, η νέα «Ενιαία Εκκλησία της Ουκρανίας» θα ακολουθεί το μοντέλο της Εκκλησίας της Κρήτης, όπου επικεφαλής θα είναι Μητροπολίτη κι όχι Πατριάρχη, όπως είναι σήμερα ο Φιλάρετος Ντενισένκο.

Η επίμαχη σελίδα από το προσχέδιο του Καταστατικού Χάρτη δημοσιεύτηκε στο romfea.gr. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η «Εκκλησία της Ουκρανίας» δεν θα μπορεί να προβεί σε αγιοκατάταξη, αλλά θα υποβάλει αίτηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και αυτό θα δίνει την τελική έγκριση.

Πρώτη σελίδα του Καταστατικού της νέας «Εκκλησίας της Ουκρανίας»
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ROMFEA.GR
Πρώτη σελίδα του Καταστατικού της νέας «Εκκλησίας της Ουκρανίας»

 

«Είναι πολύ περίεργο ότι η ίδια Εκκλησία δεν έκανε τον Καταστατικό Χάρτη της. Όλες οι Εκκλησίες που είχαν προηγουμένως λάβει αυτοκεφαλία, συνέταξαν οι ίδιοι τα καταστατικά τους», επισήμανε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της νέας Εκκλησίας προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...