Στην Αθήνα ο πολυβραβευμένος Τζ.Τζάκσον Που ομολογεί Χριστό

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 12 μ. στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Jonathan Jackson θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με νεαρούς μαθητές λυκείου, στα πλαίσια της 8ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου και Μοναστηριακών προϊόντων…
Ο Jonathan Jackson δεν είναι ένας τυχαίος καλλιτέχνης από την Αμερική. Παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει τιμηθεί για το υποκριτικό του ταλέντο με πέντε βραβεία EMMY (και άλλες τόσες υποψηφιότητες) για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές (General Hospital, Nashville), ενώ έχει βραβευθεί πάνω από δέκα φορές για τους ρόλους του σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές (όπου έχει συμπρωταγωνιστήσει με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Αλ Πατσίνο, η Μισέλ Φάιφερ, ο Μπεν Κίνγκσλεϊ κα).

Παράλληλα, έχει προκαλέσει αίσθηση και ως τραγουδιστής, αφού εμφανίζεται συχνά με την μπάντα του Enation, σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αμερικής. Πολυταξιδεμένος, πολύπειρος και αναγνωρισμένος, ο Jonathan Jackson μοιάζει πως έχει πολύ μέλλον στα καλλιτεχνικά πράγματα της Αμερικής. Αλλά το πράγμα δεν σταματά εδώ…
Πέρα από το πλούσιο καλλιτεχνικό του ταξίδι, ο J.J. διανύει εδώ και χρόνια ένα πολύτιμο εσωτερικό ταξίδι ανακάλυψης του θεϊκού μυστηρίου της τέχνης μέσα του.

Μέσα από τη χριστιανική του πίστη, ήρθε σε επαφή με την Ορθοδοξία και το 2012 βαφτίστηκε ορθόδοξος, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του — έχει τρία παιδιά με την επίσης ηθοποιό σύζυγό του, Lisa Vultaggio. Μάλιστα, το 2005, με μια συμβολική του χειρονομία προσέφερε το βραβείο ΕΜΜΥ, που είχε κερδίσει εκείνη τη χρονιά, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πνευματική σχέση που έχει αναπτύξει με τους μοναχούς αυτής της αγιορείτικης Μονής.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Jonathan Jackson έχει μιλήσει για την πίστη του, την αγάπη του στο Άγιο Όρος, και το πόσο αυτή τον επηρεάζει στην πολυποίκιλη καλλιτεχνική του δραστηριότητα.

Από Liberal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...