Στη Βουλή η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Στη Βουλή των Ελλήνων η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης θα χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών της 25ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), με θέμα «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και χριστιανικές αξίες: 25 χρόνια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας». Οι εργασίες θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο οποίο βρίσκεται η έδρα της Συνέλευσης, με τη συμμετοχή περί των εκατό βουλευτών, εκπροσώπων από είκοσι πέντε κοινοβούλια και δέκα κοινοβουλευτικές ομάδες, καθώς και μεμονωμένων κοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.

Την επίσημη έναρξη της Επετειακής Γενικής Συνέλευσης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 19:30, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και η Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Irina Yarovaya, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δούμα κ. Volodin Vyacheslav. Επιπλέον, στην τελετή έναρξης θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) κ. Benbadis Fawzia, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των κρατών μελών της Ισλαμικής Συνεργασίας (PUIC) κ. Ali Ashgar Mohammadi Sijani και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη Μεσόγειο (ΡΑΜ) κ. Pedro Roque.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, θα εγκαινιάσει την έκθεση αγιογραφίας της Δ.Σ.Ο. με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού», η οποία αποτελείται από έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού αγιογραφίας που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο. στον οποίο συμμετείχαν εξήντα τρεις καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 18:00, ο Πρόεδρος της Βουλής θα εγκαινιάσει έκθεση για την ιστορία των ελληνορωσικών σχέσεων με θέμα «Διαδρομή από το παρελθόν – Ιστορία στραμμένη στο μέλλον», στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας 22-24.

Ο κ. Βούτσης θα έχει εξάλλου συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Irina Yarovaya, στο γραφείο του στη Βουλή, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 11:00.

Κατά τις διήμερες εργασίες της, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας θα εκλέξει τα όργανά της. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της θ’ ακολουθήσει σειρά επισκέψεων σε χώρους δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ το σύνολο των βουλευτών προβλέπεται να παραστεί και στην υπαίθρια Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στον ιερό βράχο της Πνύκας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu