Αρκετοί Ιεράρχες εμφανίζονται προβληματισμένοι για τις μεγάλες λειτουργίες τις ημέρες των γιορτών και για το λόγο αυτό αναμένεται να επανέλθουν με νέα εγκύκλιο που θα καλεί τους πιστούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να απευθύνει σε όλους έκκληση να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.
Εξετάζεται η πρόσληψη υπαλλήλων σεκιούριτι για να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα διαγνωστικά τεστ. Ηδη, το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε χθες, στον Αγιο Ανδρέα στην Πάτρα, όπου εταιρία σεκιούριτι ανέλαβε την επίβλεψη των υγειονομικών μέτρων για το πλήθος των πιστών που πήγαν από νωρίς στην Εκκλησία ενώ λόγω των μέτρων, η είσοδος και η έξοδος επιτρεπόταν από συγκεκριμένες πόρτες.
Οι εταιρίες σεκιούριτι υιοθετήθηκαν καθώς η ΔΙΣ σε συνεδρίασή της, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε αδυναμία για έλεγχο των πιστοποιητικών σε όσους προσέρχονται στους ιερούς ναούς, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, και την Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εισέρχονται στους ναούς με επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ.
Επίσης, ιερείς έχουν αναλάβει τα έξοδα για τα ράπιντ τεστ για τους οικονομικά ασθενέστερους πιστούς της ενορίας τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις βγήκαν έξω μανουάλια για να ανάψουν οι πιστοί ένα κερί.
Πρώτο Θέμα
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε κτήριο έξω από τη Βερόνα – Πιθανή αιτία η διαρροή φυσικού αερίου
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
- Κ. Χατζηδάκης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη
- Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Βεβαιώθηκαν πάνω από 16.000 παραβάσεις
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
- Πυρηνικά όπλα και Κίεβο: Τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω;
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών στη χώρα
- Αχλάδια: Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα και να τα αποθηκεύσετε σωστά
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου 4 μήνες μετά την «διάρρηξη του αιώνα»
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο









